CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kentte yıllardır müjdesi verilen ancak tek bir çivi çakılmayan hafif raylı sistemin akıbetine ilişkin sosyal medyadan bir video paylaştı.

‘Diyarbakır'da hafif raylı sistem yok’

Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı Diyarbakır’da firari zanlılar tutuklandı

Tanrıkulu paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Yaklaşık 2 milyon nüfusuyla bölgenin en büyük şehirlerinden olan; merkez konumundaki Diyarbakır'da hafif raylı sistem yok. 2016-2022 yılları arasında 900 milyon bütçe ayrılmasına rağmen hem projeye hem de bu ayrılan bütçeye dair bir bilgi yok.

Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bu konuyla ilgili soru önergesi vermiştim, cevaplanmadı. Cevaplanmadığı için soruları yenileyerek tekrar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilettim.

Diyarbakır'da atanmış kayyumlar sebebiyle bir Belediye Meclisi olmadığı için bu konuların görüşülebileceği bir mekanizma da yok. Dolayısıyla 6-7 yıldır geciken ve hayata geçirilemeyen projeler var ve hafif raylı sistem de bunun başında geliyor.

Dağkapı’dan Gazi Yaşargil Hastanesine uzanacak hafif raylı sistemin bir an evvel projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi gerekiyor.

Hem Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumuna soruyorum; hafif raylı sistem projesi için bütçe ayrıldı mı, ayrıldıysa bu bütçe ile bugüne kadar ne yapıldı? Şeffaf bir şekilde Diyarbakırlı hemşehrilerimize bilgi verebilir misiniz?

Diyarbakırlı hemşehrilerim bilsin ki; #Diyarbakır sahipsiz değildir.”

Editör: Nazmi Kahraman