Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmıştı, Diyarbakr’dan aday oldu

Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde Teftiş Kurulu Başkanlığı yapan Mustafa Yıldız, Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkan adayı olmak için başvuru yaptı.

Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı Diyarbakır’daki kazalar yüzde 70 azaldı

Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte siyasi partilere aday adaylığı başvuruları sürüyor. HEDEP Diyarbakır’dan merkez Yenişehir ilçesi için Mustafa Yıldız başvurusunu gerçekleştirdi. Yıldız, daha önce Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerinde Teftiş Kurulu Başkanlığı yapmıştı. 

-58

MUSTAFA YILDIZ KİMDİR?

Yıldız, 1964 yılında Diyarbakır’ da doğdu. İlk ve Orta öğretimimi Diyarbakır’ da tamamlayan Yıldız daha sonra Siirt Eğitim Yüksek Okulu, Gazi Üniversitesi Teftiş Planlama ve Ekonomi Bölümünü, Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksekokulunu bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığında 8 yıl. Öğretmen olarak çalışın Yıldız, yine MEB’de 13 yıl Müfettiş olarak çalıştı. 
Mustafa Yıldız, 2007-2014 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı 2015-2019 yıllarında Mardin Büyükşehir Belediyesinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.

Editör: Ferit Aslan