Türkiye, “PKK’ya yardım ediyor” gerekçesiyle yaklaşık 8 aydır uçak seferlerini iptal ettiği Irak’ın Süleymaniye kentindeki Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile uzun aradan sonra ilk teması gerçekleştirdi. 

Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 90’a yükseldi Brezilya'daki sel felaketinde can kaybı 90’a yükseldi

764807Image1

Merhum Celal Talabani’nin oğlu Bafıl Talabani’nin genel başkanı olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Politbüro üyesi Derbaz Kosret Resul, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut bir araya geldi. 

741770Image1

Görüşmede, Türkiye hava sahasının Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'na kapatılması nedeniyle uzun süredir bozulan ilişkileri normalleştirilmesi meselesini konusu da masaya yatırıldı.

IKYB İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Kürdistan Bölgesi'ndeki durum ve siyasi taraflar arasındaki ilişkiler ve sorunların çözümüne yönelik çabalar ele alındı.

F-bcIvfWwAAUQOr

Görüşmede, ayrıca IKYB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusuna değinildi ve iki tarafın da bu konuda hemfikir olduğu kaydedildi.  

Öte yandan, Erbil Türkiye Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “KYB Politbüro üyesi ve İlişkiler Başkanı Derbaz Kosret Resul’la güncel siyasi meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz verimli ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Misafirperverliği için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Ferit Aslan