Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İlahiyat ve İslimi İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafından, üniversitelerin İlahiyat ve İslami İlimler fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında Hafızlık ve Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışması düzenlenecek.

Bu kapsamda Dicle Üniversitesini temsil edecek 3 öğrenciyi belirlemek için ön eleme finali 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

 DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Bağcı, İlahiyat Fakültesinde Kur’an’ın mesajının anlaşılmasına büyük önem verildiğini ve bu amaçla öğrencilere İslami ilimlerin büyük bir dikkat ve titizlikle öğretildiğini söyledi.

Kur’an-ı Kerim Okuma Ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Rıfat Ablay yapığı konuşmada, Kur’an-ı Kerimi sevdirmek ve ilgiyi arttırmak için bu tür etkinliklerin yapılmasının önemini vurguladı.

Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

ÖDÜL DE VERİLDİ

Onlarca öğrencinin başvuru yaptığı yarışmada 8 finale katılmaya hak kazandığı yarışmada yarışmacılar tilavetlerini seslendirdi.

Yarışmada Muhammed Aslan 1’inci, Furkan Yılmaz 2’inci, Zülfü Kayaalp ise 3’üncü oldu. Para ödülünün olduğu yarışmada birinci olan yarışmacı 7 TL, ikinci olan 5 bin TL, üçüncü olan yarışmacı ise 3 bin TL para ödülü kazandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Özgür Ayaydın