Elazığ'da düzenlenen uluslararası satranç turnuvasına 8 yaşındaki Heja Azra Yıldız damgasını vurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu, Elazığ Belediyesi, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi işbirliğiyle satranç turnuvası düzenlendi. Cumhuriyeti'in 100. yılına da denk gelen turnuvaya 6 ülke ve 30 farklı şehirden 55 sporcu katıldı. 28 Ekim - 02 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ''Elazığ Belediyesi Yüzyılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası''nın şampiyonu Diyarbakır Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Heja Azra Yıldız oldu.

SATRANÇ TARİHİNDE BİR İLK

Serkiz yaş altı satranç turnuvasında 55 sporcu içinde 9 maçını da erkeklere karşı oynayarak 9'da 9 yapan ve hiç yenilgi almayan Yıldız, Diyarbakır tarihinde bir ilki de imza atmış oldu.

Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu satışı

şampiyonn

8 YAŞINDA MİLLİ SPORCU

Diyarbakır satranç tarihinde ilk kez bir kız sporcunun uluslararası turnuvada 9 tam puana ulaştığını belirten turnuvaya katılan yetkililer, duygularını şöyle dile getirdi:

''Bu turnuvada Heja Azra Yıldız öğrencimiz hem kadın sporcularda hem de genel kategoride erkek rakiplerini de yenerek Kayapınar ilçemize şampiyon olarak 2 ödül kazandırdı. Elde ettiği derecelerle bizleri gururlandıran milli sporcumuza gelecekte katılacağı uluslararası müsabakalarda başarılar diliyoruz. Kendisini, ailesini ve bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.''
 

Editör: EYYUP KAÇAR