Ferit Aslan

Koç topluluğuna ait Türkiye’nin ünlü Otel zinciri Divan Grubu, 2017 ve 2019 yılından buyana faaliyetini sürdürdüğü Cizre ve Diyarbakır’dan sesiz sedasız bir şekilde çekildi. Divan’ın yerini Cizre’de Dedeman, Diyarbakır’da ise Mövenpick aldı.  

dedeman-cizre

CİZRE’DE 2017 YILINDA AÇILMIŞTI

Şırnak’ın Cizre ilçesinde KOÇ topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Divan Grubu, 2014 yılında temelini attığı 5 yıldızlı Divan Cizre Otelini Aralık 2017 yılında açmıştı. İnşaat maliyeti 18 milyon dolar Otelin açılışına, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, veDivan Grubu CEO’su Richard Appelbaum katılmıştı. 

CİZRE’DEN 5 YIL SONRA AYRILDI

Bölgenin en büyük Oteli olan Divan Cizre Oteli, Türkiye’den Irak’a giden tarihi İpek yolunun üzerinde bulunması nedeniyle yerli ve yabancı misafirler için önemli bir mekan oldu. Divan Grubunun, Cizre’den bu yılın başlarında işletmeci ve yatırımcı arasında yaşanan sorunların aşılamaması nedeniyle tabelasını indirdiği öğrenildi. 

exterior-night-view

Divan’ın sessiz bir şekilde Cizre’den ayrılmasından sonra onun yerine yine Türkiye’nin başka bir ünlü Otel zinciri markası olan Dedeman aldı. 

Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü Osman Hamdi Bey'in eserine yansıyan Diyarbakırlıların giyim kültürü

DİVAN DİYARBAKIR’DAN DA AYRILDI

Şırnak’ın Cizre ilçesinden sonra Diyarbakır’da da 22 Nisan 2019’da açılan Divan Oteli de yaklaşık 1.5 ay önce tabelasını indirdi. Diyarbakır’daki Divan’ın ayrılmasının yatırımcı ve işletmeci arasında yapılan sözleşmenin bitmesinden kaynaklandığı belirtildi. Diyarbakır’da da Divan’ın yerini uluslararası ünlü bir Otel zinciri olan Mövenpick aldı. 

Editör: Ferit Aslan