Ferit Aslan

Van’da, yarın oynanması beklenen Vanspor-Bursaspor maçı için ilk kez seyirci Van seyircisine yasağı getirildi. Bursa’da Diyarbekirspor maçı nedeniyle getirilen yasaktan sonra bu kez olumsuz hava koşulları nedeniyle maç Pazartesi’ye ertelendi

-259-259TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, yarın evinde Bursaspor’u ağırlamaya hazırlanırken, il Spor Güvelik kurulundan Vanspor yönetimini ve taraftarını şoke eden bir karar çıktı. Geçen hafta Bursa’da Bursaspor- Diyarbekirspor maçında yaşanan olaylar gerekçe gösterilerek, Vanspor maçına seyirci yasağı kararı alındı. 

-260

Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de" Selçuk İnan: "Kazanamadık ama kaybetmedik de"

Maçın seyircisiz oynaması beklenirken, bu kez olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursaspor’un Van’a gelememesi nedeniyle karşılaşmanın Pazartesi gününe ertelendiği belirtildi.

Img 1464 G1J9A60K 7182 Tr 1696941374CEGA Medyaya konuşan Vanspor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, ilk defa bir seyirci yasağı kararı ile karılaştıklarını belirterek, “Geçmişte olayların en yoğun olduğu dönemde bile böyle bir karar verilmedi. Son haftalarda maçlarımızı 7-8 bin seyirciye oynuyoruz. Stadyumun kapasitesi 11 civarındadır. Sanırım Bursa’da Diyarbekirspor maçından yaşanan olaylardan sonra devlet büyüklerimiz böyle bir karar almayı uygun görmüşler” dedi. 

-261"93 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞ”

Başkan Kıyak, maç nedeniyle 2 gündür Van’da emniyet güçlerinin olası bir olayı önlemek için olağanüstü önlem aldığını, bu kapsamda şehir giriş ve çıkışlarında önlemlerin artırıldığını ve olay çıkarma ihtimali nedeniyle 93 kişinin gözaltına alındığını da söyledi. Kıyak, Bursaspor maçı nedeniyle gösterilen ilgi ile birlikte Van’da şu anda otellerin dolu olduğunu da sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan