Malatya’da yıkım ve inşa çalışmaları Malatya’da yıkım ve inşa çalışmaları

Yargılandığı davada kendisine verilen hapis cezası onanan gazeteci Sıddık Güler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Van’da. Serhat News Genel Yayın Yönetmenliği yapan Sıddık Güler, Van. 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kendisine, “Örgüt propagandamı yapmak” suçundan verdiği 2 yıl, 4 ay, 3 gün hapis cezası önce İstinafa taşındı. İstinafın başvuruyu reddetmesi üzerine Yargıtay 3. Ceza Dairesine giden karar, orada anandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin oy birliği ile verdiği onama kararının gerekçesinde şöyle denildi:

-189

“Vicdani kanının oluştuğu duruşma sürecini yansıtan tutanaklar, belgeler ve gerekçe içeriğine göre yapılan incelemede; Bölge adliye mahkemesinin ve ilk derece mahkemesinin gerekçeli karar başlıklarında suç tarihi olarak silahlı terör örgütünün propagandasını yapma suçunun zincirleme olarak işlenmesi nedeniyle son Esas No : 2021/13583 Karar No : 2023/7760 Bu belge 5070 sayılı Yasa hükümlerine göre elektronik olarak imzalanmıştır. Paylaşımın yapıldığı tarih olan “13.02.2016” tarihi yerine “30.04.2016” olarak yazılması, mahallinde düzeltilmesi mümkün maddi hatalar olarak kabul edilmiştir. Yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapılması, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun olarak elde edildiğinin belirlenmesi, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde eksiksiz olarak sergilenmesi, özleri değiştirilmeksizin tartışılması, sanığın propaganda yapma suçunu işlediğinin anlaşılması karşısında; sanık hakkında vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, yaptırımın kanuni bağlamda şahsileştirilmek suretiyle uygulandığı anlaşılmakla kurulan hükümde hukuka aykırılık bulunmamıştır.”

Kendisine verilen cezanın onanması üzerine Avukatı ile Van Adliyesine giden gazeteci Sıddık Güler, kararın yüzüne okunması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Ferit Aslan