Özgür Ayaydın

Yazar Baydilli, aynı zamanda komşusu olan Fümya'dan dinlediği acı dolu yaşamı kaleme aldığı kitabını bu kez Diyarbakır'daki okurlarıyla buluşturup, imzaladı.

Kayapınar ilçesindeki Diyarbakır Siverekliler Derneği'nde düzenlenen imza gününe okurseverler büyük ilgi gösterdi.

Fümya ile anılarını paylaşan Baydilli ayrıca okurlarının romanla ilgili sorularını yanıtladı.

Baydilli,  yaşanmış gerçek hikayeyle yüzleşmek için kitabı yazdığına işaret ederek, ''Yeni acı öykülerin yazılmaması ancak ve ancak geçmişteki acı öyküleri anlatıp onlarla yüzleşerek ve insanlara o acıları yaşatanlardan hesap sorarak mümkündür. '' ifadesini kullandı.

Whatsapp Image 2023 12 13 At 18.17.23

SAMSUN-DİYARBAKIR ARASINDAKİ YOLCULUK

Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak Amedspor, şampiyonluk kutlamasını hafta sonu yapacak

Samsun-Bafra'dan dünyaya gözünü açan Fümya, daha çocukken techirle başlayan çile dolu yolculuğu Amasya, Tokat, Sivas, Malatya, Dersim, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Diyarbakır'a uzanıyor.  Burada yolculuk dolayısıyla bitkin düşüp, ölmek üzere olduğunu fark eden ailesinin gizlice Sur ilçesindeki Deva Hamanın köşesine bıraktığı Fümya'nın ardından Siverek'te devam eden duygu yüklü hikayesi romanda anlatılıyor.

Diyarbakır Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol ise kültürel faaliyetler kapsamında imza günü düzenlediklerini ve Baydilli'yi davet ettiklerini belirterek, ''Yazar Baydilli'ye ve kitabı imzalamak için gelen herkese teşekkür ediyorum. '' dedi.

Editör: Özgür Ayaydın