Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesine bağlı Fabrika Mahallesi’nde yıkılması planlanan bazı ev sahipleri ile belediye arasında 2023 Ağustos ayında başlayan krizin ardından ara verilen yıkım bu sabah aniden yeniden başladı.

Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı

Yikima Tepki 2024

Ağustos 2023’ten bu yana Fabrika Mahallesi’nde yıkıma ilişkin herhangi bir hareketlilik olmazken, bugün sabah saatlerinde ise polis, zabıta eşliğinde iş makineleri Fabrika Mahallesi’nde yıkım için tekrardan harekete geçti.

Mahalledeki yıkıma tepki gösteren yurttaşlar, evlerinin bedelinin çok çok altında bir fiyatla ellerinden alınmaya çalışıldığını ve mahkeme sürecinin sonu beklenmeden apar topar yıkıma başlandığını belirtiyor.

Ne olmuştu?

Yurttaşlar 2023 Ağustos ayında yıkım için mahalleye gelen kayyım yönetimindeki Yenişehir Belediyesi zabıta ekiplerinin sokağa girmesine izin vermemiş ve mahallelilerle, zabıtalar arasında gerginlik yaşanmıştı. Gösterilen tepkiler üzerine polis, mahalle sakinleri ile müzakere görüşmesi yaparken, görüşmeler sonucunda yıkımın yapılmayacağı bilgisinin yurttaşlara aktarılmasının ardından mahalle sakinleri evlerine dönmüştü. Yetkililer ise o gün mahkeme karar verene kadar belediye ekipleri tarafından herhangi bir yıkım girişimi olmayacağını belirtmişti.

Editör: Nazmi Kahraman