Bölgesel Kariyer Fuarları,  2024 yılında ülke genelinde 10 farklı bölgede düzenleniyor. Her bölgede bir üniversitenin ev sahipliğinde ve diğer üniversitelerin paydaşlığında gerçekleştirilecek etkinlikler, kamu ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

Program, üniversite öğrencilerine istihdam olanakları sunmanın yanı sıra, kamu kurumlarına nitelikli mezunların kazandırılması noktasında da büyük önem taşıyor.

''Yetenek Her Yerde'' sloganıyla yola çıkılan Bölgesel Kariyer Fuarları, üniversiteler ve üniversitelerin bulundukları coğrafyalara ilişkin farklılıklardan bağımsız olarak üniversite öğrencilerine dünyanın geleceği için değerli birer yetenek olduklarının hissettirilmesi ve istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanmasını hedefliyor.

Üniversitelerin kariyer merkezlerinin aktive edilmesi ve sektör temsilcileri ile ilişkilerinin güçlendirilmesi, üniversi­telerin nitelikli mezunları ve öğrencilerinin kamu kurumlarına kazandırılması ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin farkındalık ve kapasitelerinin arttırılmasına önem veren Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 2024,  GÜDKAF'24 kısaltmasıyla gerçekleştirilecek.

Whatsapp Image 2023 12 31 At 21.10.50

Adıyaman, Batman, Bingöl,  Fırat, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, Gaziantep, Harran, Hasan Kalyoncu, İnönü,  Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal , Mardin Artuklu, Munzur,  Sanko ve  Şırnak paydaşlığındaki program Dicle Üniversitesi ev sahipli­ğinde 5-6 Ocak tarihinde  15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

(Haber Merkezi

Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı Diyarbakır Valiliği işe alım duyurusu yaptı

Editör: Özgür Ayaydın