Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor Diyarbakır'da yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi yargılanıyor

Kürt Çalışmaları Merkezi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda  Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Arapça ve Zazaca olmak üzere 5 dilde hazıladıkları ''Amedspor'un Maruz Kaldığı Hak İhlallerinin Sporda Irk Ayrımcılığı Bağlamında İzlenmesi Raporu''nu açıkladı.

Programda Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya da konuşma yaptı.

Başkan Aziz Elaldı, Amedspor'a olan büyük ilgi dolayısıyla sponspor olan firmaların  işini çok daha büyüttüğünü söyledi.

Sportif başarının kulüplere uygulanan hukuksuzluğun önlenmesine katkı sunduğunu işaret eden Elaldı, ''Amedspor'u dünya kulübü yapmayı hedefliyoruz. Son zamanlarda çocukların Amedsporlu olduğuna şahit oluyoruz. Bu da beni çok mutlu ediyor. Z kuşağının Amedspor'a sahip çıkması kimlik arayışıdır.'' dedi.

Whatsapp Image 2024 03 23 At 15.29.59

İSİMSİZ KAHRAMANLAR DESTEK SUNUYOR

Başkan Mehmet Kaya ise ticaret odaları arasında futbola en çok zaman ve destek ayıranın Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu dile getirerek, ''Oysa futbol kulüplerine her yerde en büyük desteği yerel yönetimler veriyor. Forma alarak kulübe destek olan isimsiz kahramanlar takıma büyük destek sunuyor.'' ifadesini kullandı.

Editör: Özgür Ayaydın