cermikgazetesi.com - Diyarbakır'da yakalandığı hastalık sonucu ''24 saat yaşamaz'' denilen Mutlu Çalışır, 24 yaşında baba oldu.

Diyarbakır'da 24 yıl önce dünyaya gelen Mutlu Çalışır'a,  Epidermolizis Bülloza (kelebek) hastalığı tespit edildi. Doktorın, ''24 saat yaşamaz'' dedikleri Mutlu için zorlu bir yaşam mücadelesi başladı.

Anne Şenay Çalışır, oğlunu yaşatmak için yoğun çaba harcadı. Anne, büyük zorluklarla oğlunu büyüttü, okuttu ve evlendirdi.

Geçtiğimiz yıl Ceylan Çalışır ile dünya evine giren Mutlu, şimdilerde ise baba olma sevincini yaşıyor.

''24 saat yaşamaz'' denilerek doktorların umudunu kestiği Mutlu Çalışır, 24 yaşında baba olmanın mutluluğunu yaşarken; duygularını söyle dile getirdi:

MUTLU'NUN MUTLULUĞU

''Hastalığımın her aşamasında annemin desteğini hep yanımdanda gördüm. Doğduğumda çocuk doktoru profesörler dahi 24 saat ya da 3-5 gün yaşayacağım kanısına varmışlar. Hiç umutları olmadığı halde annem beni yaşatmak için mücadele etti. Geçen yıl evlendim, şimdi de baba oldum. Öldürmeyen Allah öldürmez. Tüm kelebek hastası kardeşlerimin de hiçbir zaman umudunu kesmesin, mücadele etsin. Beni örnek almalarını istiyorum.''

"MUCİZE DEDİKLERİ BU OLAS GEREK"

Anne Çalışır, oğlunu yaşatmak için yıllarca bir doktor gibi mücadele ettiğinin ve evladı gibi onlarca kelebek hastasına da destek verdiğini belirterek, oğlunu ilk kucağına verdikleri ve 'yaşayamaz' dedikleri anı hiç unutamadığını söyledi.

''oğuma hem anne hem de doktor oldum. Türkiye'de hemen hemen görüşmediğim fikirlerini almadığım doktor kalmadı. Hiçbir şey imkansız değil, mucize dedikleri bu olsa gerek. Oğlum hayata tutundu'' diyen anne Çalışır, sağlıklı bir kız torunu olduğunu igade etti.

KELEBEK HASTALIĞI NEDİR ?

Kelebek hastalığı vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalıktır. Yüzde kelebek tarzında kırmızı döküntüyle karakterize olduğundan halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinir. Epidermolizis Bülloza hastalığı otoimmün olarak tabir edilen hastalıklardandır.

Editör: EYYUP KAÇAR