Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in 5 yıl boyunca DEM Partili Milletvekiline bile randevu vermediği, Demirtaş’ın kitap fuarındaki standını engellediği belirtildi. 

Şeyh Sait'in 3 torunundan sadece biri kazandı Şeyh Sait'in 3 torunundan sadece biri kazandı

DEM Parti ile CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasındaki, “Salon ve mezarlık yeri bile vermedi” tartışması, yeni bir boyut kazandı. HDP eski Antalya Milletvekili ve DEM Parti Antalya Büyükşehir eş Belediye Başkan adayı Kemal Bülbül, Böcek’in 5 yıl boyuncu kendilerini bir kez bile randevu vermediğini söyledi. 

48419762 360261334551339 7490536871051657216 N.jpgBülbül, 2019 yerel seçimlerinde AKP’nin tekçi ve inkarcı politikalarına karşı politik bir belirleme yapmak amacıyla muhalefet ile birlikte hareket etmek kararı aldıklarını ve o çerçevede de İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve Adana, gibi kentleri CHP aldığını söyledi.  

“BEN KUTLAMAK İSTEDİM, RANDEVU VEMEDİ”

Kemal Bülbül, Antalya’da da, şu anki mevcut belediye başkanına 2019’da destek verdiklerini hatırlatarak, “Fakat, Böcek seçildikten sonra ben Antalya Milletvekili olarak bir kutlama randevusu istedik. Bize randevu verilmedi, sadece büyükşehir değil, Muratpaşa, Döşemealtı ve Konyaaltı Belediyeleri de aynı tavrı gösterdi” dedi. 

Img1704730215.Jpg“DEMİRTAŞ’IN STANDINI ENGELLEDİ”

Bülbül, Kitap fuarında Selahattin Demirtaş’ın kitap standını da büyükşehir belediye başkanın engellediğini belirterek, “Bizi hiç bir sosyal organizasyona davet etmedi, Mesela Altın Portakal Film Festivaline MHP ve İYİ Partiler davet edilirken, biz davet edilmedik” diye konuştu.

“AKP DAVET EDİYORDU, BİZ GİTMİYORDUK”

Bülbül, konuyu tanıdığı bir CHP Genel Başkan Yardımcısına söylediğini onun da CHP Genel başkanına durumu ilettiğini de ifade ederek, “ Muhittin beyi aramışlar ve Muhittin beyin özel kalemi beni aradı ve aynen şöyle dedi. ‘Sayın vekilim kusura bakmayın bizdeki davetli listesi AKP döneminden kalmış, Onun için size davetiye gelmedi’. Bende dedim ki ‘Çok kötü bir faka bastınız. AKP döneminde bana davetiye geliyordu ben gitmiyordum. Daha başka bir bahane uydursaydınız’.dedi.

Kemal Bulbull.jpg“DESTEK VEREN KÜRT VE ALEVİ DERNEKLEREDE RANDEVU VERMEMİŞ”

DEM Parti Antalya Büyükşehir eş başkan adayı Büllbül, Rudaw’a yaptığı açıklamada, Böcek’in kendisine destek veren toplum arasında ayrımcılık yaptığını, Kürtleri ve Alevileri görmezden geldiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bakın gittiğimiz bütün Kürtlere yönelik yöre derneklerinde, Alevilere yönelik inanç kurumlarında özellikle sorduk, belediye başkanı sizi ziyarete geldi mi, siz onu ziyarete gittiniz mi, yada öyle bir talebiniz oldu mu? diye sorduk. Hayır bizi ziyaret etmedi, biz talep ettik, randevumuza cevap vermedi.” 

Editör: Ferit Aslan