Bavyera'nın Eichendorf kasabası yakınlarında 6.800 yıllık neolitik ''belediye Başkanı''nın cesedi ortaya çıkarıldı.

Güney Almanya'da nadir rastlanan bir cenaze töreni, arkeologlar tarafından keşfedildi. Bavyera'nın Eichendorf kasabası yakınlarında bulunan bu mezarda, 6.800 yıl önce yaşamış yüksek statülü bir liderin, bir Taş Devri şefinin kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Arkeologlar, mezarın yiyecek ve içecekler, vücut boyama için boyalar, taş bir balta, taş bir keser ve ikiye bölünmüş bir yaban domuzu dişi gibi zengin eşyalarla dolu olduğuınu ifade ederek, ''Özellikle yarıya bölünmüş yaban domuzu dişi, o dönemde tehlikeli bir av hayvanı olan yaban domuzunu avlamanın yüksek bir statü göstergesi olduğunu belirtiyor'' dedi.

Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti nasıl kavrulur?  İşte püf noktaları Kavurma nasıl yapılır? Kurban eti nasıl kavrulur? İşte püf noktaları

''BELEDİYE BAŞKANI''

Altıon

Bu kişiyi ''Belediye Başkanı'' olarak adlandıran bölgedeki arkeologlar, mezarın zenginliği, gömülen kişinin yaşlı ya da şef olabileceğini, yani topluluğunda önemli bir konumda bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Arkeolog Florian Eibl, Der Spiegel Gazetesi'ne verdiği demeçte, Neolitik döneme ait insan kalıntılarının nadir bulunması nedeniyle bu keşfin çok önemli olduğunu söyledi.

Mezar eşyaları arasında yaklaşık 2.000 yıl öncesine ait, tekne veya mavna şeklindeki altın takılar da bulunduğuınu anlatan Eibl, bu değerli eşyaların, mezarın bulunduğu dönemin zenginliği ve kültürel önemi hakkında bilgi verdiğini, mezarın içinde bulunan büyük bir çömlek kavanozu ve diğer çömlekler, o dönemin yaşam tarzını anlamak açısından önemli ipuçları sunduğunu ifade etti.

İSKELET YERİNDE ANALİZ EDİLECEK

Buluntular

''Belediye Başkanı''nın iskeletinin, daha detaylı incelenmek üzere bir antropolog tarafından yerinde analiz edileceğini belirten arkeologlar, fotogrametri adı verilen bir teknikle iskeletin kesin bir 3 boyutlu modelinin oluşturulacağını, bu tekniğin, sanal bir model oluşturmak için birden fazla dijital görüntünün bir araya getirilmesini içerdiğini anlattı.

Keşif, Bavyera'nın zengin tarihini ve Neolitik dönemdeki toplulukların yaşamlarını anlamak için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Live Sience


 

Editör: EYYUP KAÇAR