Altın fiyatları, Türkiye ve dünyada yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Altının gramı, güne yükselişle başlamasının ardından 1875 lira seviyesinden işlem görüyor. Altının ons fiyatı ise 2 bin 16 dolarla mayıstan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın fiyatlarındaki artışta, ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin politikalarının sonuna geldiğine yönelik fiyatlamaların güçlenmeye devam etmesi etkili oldu.

Fed’in yaklaşık 2 yıldır devam eden şahin politika döngüsünün sonuna yaklaşılırken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 arasında olacağına neredeyse kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

Söz konusu fiyatlamalarla destek bulan altının ons fiyatı dün 2 bin 18 dolarla mayıstan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Altın fiyatlarındaki yükselişte, küresel ekonomideki yavaşlama, ticaret savaşları, jeopolitik riskler ve koronavirüs salgını gibi belirsizlikler de rol oynadı.

ALTIN FİYATLARI NASIL DEĞİŞTİ?

Altın fiyatları, bugün itibarıyla şu şekilde değişti:

·        Altının gramı, yüzde 0,2 artışla 1875 lira seviyesinde bulunuyor.

TİKAV, kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor TİKAV, kırsalda kadınların eğitimini desteklemeye devam ediyor

·        Çeyrek altın, yüzde 0,2 artışla 3 bin 85 liradan satılıyor.

·        Cumhuriyet altını, yüzde 0,2 artışla 12 bin 600 liradan satılıyor.

·        Altının ons fiyatı ise yüzde 0,1 primle 2 bin 16 dolar seviyesinde bulunuyor.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altın fiyatlarına ilişkin beklentileri değerlendiren analistler, ABD’de bugün açıklanacak olan konut fiyat endeksi, Richmond Fed imalat sanayi endeksi ve CB tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 20 ve 2 bin 30 dolar seviyelerinin direnç 1990 ve 1980 doların destek konumunda olduğunu kaydetti. Altının gram fiyatında ise 1880 ve 1900 lira seviyelerinin direnç 1860 ve 1840 lira seviyelerinin destek konumunda olduğunu ifade etti.

Altın fiyatları, Türkiye ve dünyada rekor kırmaya devam ediyor. Altının gramı, güne yükselişle başladı ve 1875 lira seviyesine ulaştı. Altının ons fiyatı da 2 bin 16 dolarla mayıstan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altın fiyatlarındaki artışta, ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin politikalarının sonuna geldiğine yönelik beklentiler etkili oldu. Altın fiyatlarına ilişkin veriler ve beklentiler, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Editör: Ayşegül Yaşar