Ferit Aslan

Amedspor’da, başkan adaylığı ile karşı karşıya gelen Yüksek İstişare Kurulu ile başkan Aziz Elaldı Pazartesi kritik bir görüşme yaparak düğümü çözmeleri bekleniyor.

Şampiyon Amedspor’da, 4 Haziran’da gidilecek olan Kongre öncesinde başkan adaylığı düğümü çözülemedi. Takımlar, yeni sezon hazırlıklarına başlayıp transfer çalışmaları için start verirken, Amedspor camiasının 15 gündür tartıştığı başkan adaylığı düğümü nasıl oluştu, sizler için araştırdık. 

68911641648614AMEDSPOR YİK, ELALDI İLE DEVAM KARARI ALDI

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu ve STK temsilcileri, başkan adaylığı için Aziz Elaldı’yı işaret etmesinden sonra Elaldı adaylığını açıklayarak, hedefini, “Süper Lig” olarak açıkladı. 

P H O T O 2024 05 23 20 31 29NEDİM ŞİKŞEK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Amedspor camiası Kongreye mevcut başkan Aziz Elaldı ile gitme hazırlığı yaparken, aynı zamanda Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Nedim Şimşek, aday olduğunu ve bu konuda YİK’in vereceği karara saygılı olacağını belirten açıklaması ortalığı hareketlendi. 

2 şampiyonluk yaşadı, Amedspor'dan ayrıldığını duyurdu 2 şampiyonluk yaşadı, Amedspor'dan ayrıldığını duyurdu

P H O T O 2024 03 01 18 12 33ELALDI, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Nedim Şimşek’in adaylığını açıklamasından sonra mevcut başkan Aziz Elaldı, Şimşek’in adaylığının açıklanması üzerinden 1 gün geçmeden yaptığı yazılı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladı. Elaldı, açıklamasında daha önce kendisi ile devam kararı alan Amedspor YİK’in Şimşek’i listesini oluşturması için görevlendirdiği belirtti. 

ELALDI’NIN GERİ ÇEKİLME KARARI ŞOK ETSİKİ YARATTI

Amedspor camiası, YİK’in Elaldı ile devam kararı vermesi ve Elaldı’nın adaylığını resmi olarak açıklaması ile başkanlık tartışmalarını geride bıraktığını düşünürken, Şimşek’in adaylığı ve ardından Elaldı’nın çekilmesi kararı ile adeta şok yaşadı. 

ELALDI’NIN GERİ ÇEKİLMESİ KABUL GÖRMEDİ

Elaldı’nın Yüksek İstişare Kurulunun tavrı nedeniyle adaylıktan çekildiğine dair açıklamasına sosyal medyada yorum yapan yüzlerce kişi karara tepki gösterdi ve Elaldı’nın bir dönem daha devam etmesine dair mesajlar paylaştı. 

Raw Yikimi Yasadik Edirne Ile Ayni Kefeye Konulduk 663772905YİK, “ELALDI İLE DEVAM ETME KARARI VERDİK” HATIRLATMASI YAPTI

Amedspor mevcut başkanı Aziz Elaldı’nın adaylıktan çekildiğini açıklamasından sonra gözler Yüksek İstişare Kuruluna çevrildi. YİK Başkanı Burç Baysal, CEGA Medya’ya yaptığı açıklamada, başkanlık için sadece Aziz Elaldı ile görüştüklerin ve kendisinin devam etmesinden yana tavır koyduklarını söyledi. 

YİK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

YİK Başkanı Burç Baysal’ın CEGA Medya’ya yaptığı açıklamadan sonra bu kez YİK adına yazılı açıklama yapıldı. Açılamada, bu sezon için kamuoyunun beklentisi ve teamüller gereği önceliğin Aziz Elaldı'ya verildiği ifade edilerek, "Diğer talipli aday arkadaşlara Aziz bey ile yürüttüğümüz görüşmeler olumsuz sonuçlanması halinde kendileriyle görüşülebileceği tarafımızca aktarılmıştır” denildi.

AMEDSPOR’DA BAŞKANLIK DÜĞÜMÜ PAZARTESİ ÇÖZÜLEBİLİR

Yaşanan tartışmalar ve karşılıklı açıklamalar üzerine Amedspor Yüksek İstişare Kurulu, Pazartesi toplanıp Aziz Elaldı ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. Tarafların yüz yüze yapacağı toplantıda başkanlık düğümünün çözülmesi ve konu ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapılması bekleniyor.

Editör: Ferit Aslan