İrfan Gözen
Amedspor'un, merakla beklediği ve sezon başında kendisini çok zora sokan o adım nihayet atıldı. Diyarbakır Stadyumu'nun zeminiyle ilgili ihale süreci tamamlandı.
Sezon başında yapılan tadilata rağmen ilk maçtan sonra patates tarlasına dönen Diyarbakır Stadyum zemini sorunu nihayet çözülüyor. Amedspor'un bir kaç maçını dışarda oynamasına ve bazı futbolcularının sakatlanmasına yol açan zeminin, hibrit çime dönüştürülmesi ile ilgili yapılan çalışmalar için sezonun bitmesi bekleniyordu. Diyarbakır Stadyumu zeminini komple değiştirmek için yapılacak ihale süreci tamamlandı.
STADIN TAMAMINA HİBRİT ÇİM UYGULANACAK
Çok kapsamlı bir çalışma yapılacak olan stadyumda, öncelikle zemindeki hibrit çim ekimine engel olan taşlar temizlenecek. 25-30 santim kazılacak yerlerdeki tüm borular, ısıtma sistemleri değiştirilecek. Drenaj sistemi daha uygun hale getirilecek çim seriminin ardından hibrit çim işlemi sahanın her yerine uygulanacak.
ÇALIŞMALARA HEMEN BAŞLANACAK
Çalışmalara hemen başlanması planlanırken, Amedspor'un Play Off'a kalıp kalmaması da süreci etkileyecek. Amedspor'un Play Off'a kalmaması durumunda Pazartesiye kadar ilk kazma vurulacak. Amedspor'un Play Off oynaması durumunda ise bu süre biraz daha uzayacak. Çalışmaların 2 ayda bitmesi bekleniyor.