Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bir hafta önce başladığı Serhat turunun son gününde Hakkari’nin ardından Yüksekova’da halk buluşmasına katıldı.

Yüksekova’daki halk toplantısında konuşan Bakırhan, ilçenin giriş kontrol noktasında yapılan engellemelere değinerek bunun “yerel seçimlerde iyi yönetemedikleri belediyelerin kaybetme telaşı” olduğunu söyledi.

Aytun Çıray: Erdoğan, Akşener'le 6'lı Masa'ya sızdı Aytun Çıray: Erdoğan, Akşener'le 6'lı Masa'ya sızdı

YAŞAMINI YİTİREN BARIŞ ANNELERİNİ ANDI

Bakırhan, “Unuttukları bir şey var, bize mücadeleyi, ebaşkaldırıyı öğreten Yüksekova halkının bu tür engellemelerle mücadeleden vaz geçeceklerini sanıyorlarsa büyük yanılıyorlar” dedi.

‘KÜRT AŞİRETLERİ KAYYIMCI ZİHNİYETİN KARDEŞİ DEĞİL’

İktidar tarafından Kürt halkına birçok kötülüğün uygulandığını belirten Bakırhan, “Kürt halkına bunca kötülük yapan iktidar, çıktığı her yerde de ‘Kürt kardeşlerimiz’ diyor.  81 yaşındaki Makbule Özer’i daha dün tutuklayanlar nasıl bir kardeşlikten bahsediyor. İki dönemdir Yüksekova halkının iradesine kayyım atayanlar, hayvanlarını otlatan Sertip Şen’i katledenler, hangi kardeşlikten bahsediyorlar? Kürt’ü bu hale getirenleri ve ‘biz kardeşiz’ diyenlere kanmıyoruz. Bence onlar da inanmıyorlar, öylesine söylüyorlar.  Bunların yanı sıra şimdi de yeni Kürtlerin farkına vardılar aşiretleri topluyorlar. Aşiretlerin arasına kayyımı sokarak, aşiretleri partisinden, ailesinden uzaklaştıracaklarını sanıyorlar. Aşiretlerin demokratik ve insani yanları da bizimdir. Kürt aşiretleri kayyımcı zihniyetin nereden kardeşi oldu? Nereden kardeşi olacak. Bu kayyımcı, Kürt’ü reddeden iktidar, yaptığı hiçbir şey bizim lehimize değil. Ne yapıyorlarsa bilin ki bu davanın aleyhine yapıyorlar. Colemêrg halkı bizim yüzümüzün akıdır. Bütün olumsuzluklara rağmen 3 vekil çıkardınız. Şimdi bu uygulamaların, tekrar Gever’de ve Colemêrg’te karşılık bulmadığını yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iradenizi ortaya koyarak göstereceğinize eminim” diye konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman