Batman’da faaliyet gösteren bir inşaat ve yol yapım firması, 2020 yılında 25 kilometrelik kırsal mahallelerin yol yapımı için Harran Belediyesi ile 2 milyon 230 bin TL’ye anlaştı. Yolları tamamlayan firma, Harran Belediyesi’nde 1 milyon 230 bin TL ücret aldı. Firma, kalan ücreti talep edince Harran Belediyesi, 2021 yılında da ilçedeki tüm yolların yapılması için firmayla 75 milyon TL’lik sözleşme imzaladı. 2021 yılında yol yapım işlerini tamamlayan firma, belediyeden ücret alamadı.

Batmanlı müteahhidin alacaklarını ödemediği için ve alacaklarını alamadığı için tefecilerin eline düştüklerini ifade eden Genç Kardeşler Yol San. Tic. Ltd. Şti Temsilcisi Rahmi Genç, şöyle konuştu:

Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var Taksim’e çıkmak isteyen gruplara polis müdahalesi: Gözaltılar var

“Harran’a bağlı mahallelerde sathi kaplama yol işi yapıyorduk. 2020 yılında 25 kilometre yol yapmak için Harran’a geldik. Başkan, yaptığımız işi beğendiğini belirtti ve bize teşekkür etti. 2021 yılında da tekrardan bizimle çalışmak istedi. 2020 parası 2 Milyon 230 bin TL olması gerekirken 1 Milyon 830 bin TL gönderdi. Parayı hesaba attık. Daha sonra arayıp 2 milyonu getirin biz Urfaspor’a bağışlayacağız dedi. Bu parayı elden kendisine verdik. 2021 yılında bize verilen birkaç köyün yollarını yaptık. Köylüler teşekkür etti, köyde misafir edildik. Ödeme için sürekli ertelendik. Belediye Başkanı, (2022’de görüşürüz.)dedi. 2022 Nisan ayında alacağımızı istedik. Borçlu olduğumuz firmalar kapıya kadar geldi. Dairelerimizi, iş makinamızı, tır ve arazilerimizi sattık. Yetmeyince tefecilerin eline düştük. Tefeciye borcumuz her ay artıyor.” 

 

Editör: Özgür Ayaydın