Gençlerin koltuk Altı kokuları üzerine yapılan araştırmada ilginç bulgular ortaya çıktı.

Aroma araştırmacıları, bebeklerin tatlı kokularıyla gençlerin daha farklı bir koku profiline sahip olduğunu belirledikleri yeni bir çalışma yayımladı. 

Friedrich Alexander Üniversitesi'nden araştırmacılar, bebeklikten ergenliğe geçiş sürecinde vücut kokularında meydana gelen değişiklikleri inceledi.

Yayınlanan araştırma, bebeklerin koltuk altı terindeki kokuların gençlerinkinden farklı olduğunu ortaya koydu. 

Katılımcılar arasında yer alan gönüllüler, bebeklerin ve gençlerin koltuk altı terini örneklemek için özel pedler kullandılar ve elde edilen örnekler üzerinde analizler gerçekleştirildi.

KEÇİ GİBİ KOKMAK

Araştırma sonuçlarına göre, bebeklerin koltuk altı kokuları genellikle tatlı ve hoş bir koku profiline sahipken, gençlerin kokuları daha belirgin ve farklıydı, hatta bazen "keçi gibi" olarak tanımlanıyordu. 

Araştırmacılar, bu farklılıkların altında hangi kimyasalların yattığını belirlemeyi başardı.

Helene Loos liderliğindeki araştırma ekibi, bebeklerin ve gençlerin koltuk altı terlerinde bulunan kimyasalları analiz etti.

Güney Halka Bulutsusu'nda gizemli yapı ortaya çıkarıldı Güney Halka Bulutsusu'nda gizemli yapı ortaya çıkarıldı

Her iki yaş grubunun da çeşitli koku maddeleri ürettiğini ve bu maddelerin bir araya gelerek karmaşık bir koku profili oluşturduğunu belirten Loos, bulguların arasında, gençlerde bulunan ancak bebeklerde bulunmayan bazı kimyasalların buna yıol açtığını söyledi.

Bu farklılıkların anatomik değişikliklerle, hormonal değişimlerle veya cilt mikrobiyomundaki değişikliklerle ilişkili olabileceğini ifade eden Loos, bu çalışmanın sonuçlarının insan vücut kokularının anlaşılmasına ve belki de kişisel bakım ürünlerinin geliştirilmesine katkı sağlayabileceğini belirtti.
 

Editör: EYYUP KAÇAR