Yeni holografik gözlükler, gerçekliği yeniden tanımlamada devrim niteliği taşıyor.

Optik ekran uzmanlarından oluşan bir ekip, normal gözlüklerde çalışabilecek kadar küçük 3D ekranları geliştirdi.

Bu yeni teknoloji, en gerçekçi hologramları oluşturma yolunda büyük bir adım olarak görülüyor.

HOLOGRAM TEKNOLOJİSİNDE DEVRİM

Araştırmacılar, mevcut holografik teknolojiyi temel alarak, sıradan gözlüklere sığabilecek ve holografik görüntülerde eski bir sorunu çözebilecek bir cihaz icat etti. 

Hologramlar genellikle uzaysal ışık modülatörleri (SLM'ler) kullanılarak oluşturuluyor. Bu cihazlar, ışığın şeklini değiştirerek görünür yüzeyler oluşturuyor.

GENİŞ GÖRÜŞ AÇISI VE YÜKSEK KALİTE

Nature Communications yayımlanan çalışmada, yeni teknolojinin izleyicinin hangi yöne baktığına veya ne kadar hızlı yön değiştirdiğine bakılmaksızın daha ayrıntılı hologramlar oluşturabileceği açıklandı.

Bu teknoloji, büyük ve hantal VR gözlüklerine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, küçük ve hafif cihazlarla yüksek kaliteli hologramlar sunabiliyor.

UYGULAMA ALANLARI VE GELECEK

Araştırmacılar, bu buluşun, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik (AR) uygulamalarında da devrim yaratabildiğini ifade ederek, hologram teknolojisinin daha kolay kullanımı, daha hafif ve ince cihazlarla mümkün olacağını kaydetti.

Bu teknolojinin araba kullanırken, yol tarifi almaktan, ameliyatlara yardımcı olmaya ve hatta evdeki sızdıran bir boruyu onarmaya kadar birçok alanda kullanılabileceği belirtiliyor.

Araştırmacılardan Nathan Matsuda, ''Bu araştırma, hologramlardaki görüntü kalitesi ile görüş alanı arasındaki dengeyi çözmeye bir adım daha yaklaştırıyor. Yeni ekran teknolojisi, hologramların günlük hayatta daha fazla alanda kullanılabilmesinin önünü açıyor ve bu alandaki inovasyonları hızlandırıyor'''' diyerek, buluşun önemini vurguladı.

Yapay Zeka yalnızlığa son mu, tehlikeli bir oyun mu? Yapay Zeka yalnızlığa son mu, tehlikeli bir oyun mu?

Editör: EYYUP KAÇAR