Show TV’nin yeni dizisi Bahar, yakında seyirciyle buluşacak. Dizinin başrolünde Demet Evgar ile birlikte Buğra Gülsoy da yer alıyor. Gülsoy, dizide başarılı bir cerrah olan Evren Yalkın’ı oynuyor. Peki, Buğra Gülsoy kimdir? Hayatı ve kariyeri nasıldır? İşte, Bahar’ın yakışıklı profesörü Buğra Gülsoy hakkında merak edilenler…

Farah Zeynep Abdullah'ı bulmak için yola çıktı İstanbul'un sokaklarında kayboldu Farah Zeynep Abdullah'ı bulmak için yola çıktı İstanbul'un sokaklarında kayboldu

BUĞRA GÜLSOY KİMDİR?

Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. İlk olarak 13 yaşında sahne deneyimi yaşayan başarılı oyuncu, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

Kıbrıs’ta bulunduğu dönemde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda rol alan Buğra Gülsoy, kısa film yönetmenliği de yapmıştır. Gülsoy, Birleşmiş Milletler Kalkınma Projesi kapsamında düzenlenen bir yarışmada filmcilik üzerine eğitim de almıştır.

Ünlü televizyon dizilerinde yer almasına rağmen tiyatro ile bağını hiç koparmayan başarılı oyuncu, Kıbrıs Film Derneğinin kurucularından biri aynı zamanda Uluslararası Kıbrıs Kısa Fim Festivali'nin proje tasarımcısı ve direktörüdür.

DİZİ KARİYERİ

Buğra Gülsoy, 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan “Hepimiz Birimiz İçin” adlı dizi ile giriş yaptı. Ardından Atv'de yayınlanan Unutulmaz adlı dizide Tolga karakterini canlandırdı.

Dizi kariyerine başarılı yapımlar ekleyen Buğra Gülsoy, Kanal D'de yayınlanan “Fatmagül'ün Suçu Ne?” dizisinde bir sezon boyunca Vural karakterini canlandırmıştır. Yine Kanal D'de yayınlanan, “Kuzey Güney” isimli dizide Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolleri paylaşmış ve bu dizide Güney Tekinoğlu karakterini canlandırmıştır.

Sonrasında TRT 1'de yayınlanan “Eski Hikaye” dizisinde başrol oynamıştır ve Mete karakterini canlandırmıştır. 2015 yılında FOX Tv'de başlayan “Aşk Yeniden” adlı dizide Fatih Şekercizade karakterini canlandırdı ve Özge Özpirinçci ile başrolü paylaşmıştır.

SİNEMA KARİYERİ

Mahsun Kırmızıgül`ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde Berat karakteriyle beyazperdeye adım attı. Derviş Zaim tarafından yönetilen ve ilk gösterimi 2010 Altın Portakal Film Festivali'nde yapılan ve 2011 yılında gösterime girmiş olan Gölgeler ve Suretler isimli filmde Ahmet isimli bir Türk gencini canlandırmıştır.

Buğra Gülsoy, arkadaşları Serhat Teoman, Fatih Sönmez ve Emre Erkan'la birlikte Tiyatro Kutu isimli tiyatroyu kurdu ancak uzun ömürlü olmadı. Tiyatro Kutu’nun kapanmasının ardından yine Serhat Teoman ve Emre Erkan'la birlikte kurdukları yapım şirketi ile sinema ve tiyatro çalışmalarına devam etmektedir.

Buğra Gülsoy, kendisi gibi oyuncu olan Burcu Kara ile 2011 yazında evlenmiş ancak 2 Ağustos 2012 tarihinde boşanmıştır.

Editör: Ayşegül Yaşar