İBB Başkan adayı Murat Kurum kimdir? İBB Başkan adayı Murat Kurum kimdir?

Yerel seçimlerde daha önce 2 kez büyükşehir belediye başkanı seçilmesine rağmen yerine iki kez kayyım atanan Ahmet Türk, bugün mazbatasını alacak. 

DEM Partiden daha önce 2 kez Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesine rağmen yerine 2 kez kayyım atanan Ahmet Türk, bugün 3. Kez kazandığı Büyükşehir mazbatasını alacak.

258488Mardin’de, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’e bugün mazbatasının verileceği öğrenildi. 

Ahmet Türk’ün avukatı Erdal Kuzu, il seçim kurulu ile yaptıkları görüşmede, Mardin Büyükşehir için her hangi bir itirazın söz konusu olmadığını bu nedenle bugün saat 14.00’de Ahmet Türk ile gidip mazbatanın alınacağını ifade etti. 

Ahmet Türk, 2014 yerel seçimlerinde siyasa yasaklı olduğu için bağımsız girdiği seçimde Mardin’in ilk büyükşehir belediye başkanı olmuş, bir süre sonra yerine kayyım atanmış ve Türk, bir süre tutuklu kalmıştı. 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha HDP’den aday olan Türk, yine seçimi kazanmış, yerine bir süre sonra bir kez daha kayyım atanmıştı. 

Editör: Ferit Aslan