Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’ne katıldığını duyurdu. Bu kararıyla hem siyasi hem de sosyal medya gündemine oturan Kasap, hayat hikayesi ve mesleki kariyeriyle de dikkat çekiyor. Peki, Ali Fazıl Kasap kimdir? Kaç yaşındadır, hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali Fazıl Kasap’ın biyografisi:

ALİ FAZIL KASAP’IN HAYATI

Ali Fazıl Kasap, 1 Şubat 1965 tarihinde Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Şeyhler Köyü’nde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Kütahya’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Zorunlu hizmetini Burdur-Yeşilova - Salda Sağlık Ocağı’nda hekim olarak yaptı.

ALİ FAZIL KASAP’IN MESLEKİ KARİYERİ

Ali Fazıl Kasap, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimini bitirdikten sonra Kütahya Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. 2006 yılında kamudan ayrılarak Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi’ni kurdu. 2014 yılında tekrar kamuya döndü.

ALİ FAZIL KASAP’IN SİYASİ KARİYERİ

Ali Fazıl Kasap, 2015 genel seçimlerinde CHP Kütahya 1. sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Kütahya milletvekili seçildi. CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görev yaptı. 2023 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesinde CHP’den istifa ederek Saadet Partisi’ne katıldığını açıkladı.

ALİ FAZIL KASAP’IN KİŞİSEL YAŞAMI

Ali Fazıl Kasap, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin yeni açıklama Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin yeni açıklama

Kaynak: AA