Van’da yayla sezonu: Çobanlar pazarlığa başladı Van’da yayla sezonu: Çobanlar pazarlığa başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da katıldığı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi sonrası Türkiye’ye dönerken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, enflasyonla mücadelede kararlı olduklarını ve emekli ve çalışanların refahını artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, asgari ücrete tarihi bir zam yaptıklarını, emeklilerin maaşlarını yükselttiklerini ve onları daha da mutlu edecek çözümler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, “Emeklilerimize kısa sürede 5 bin liralık ikramiye ödemesi yapacağız. Asgari ücret konusu da kendi takvimine göre ilerliyor. İşçilerimize ara zam yapmıştık, şimdi de işçi ve işveren temsilcileriyle birlikte en uygun çözümü bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan, küresel ölçekte yaşanan enflasyon sorunuyla mücadelede aldıkları önlemlerle enflasyonun belini kırdıklarını ve etkilerini de kısa sürede ortadan kaldıracaklarını belirtti. Erdoğan, “Enflasyonla mücadelede başarılı olacağız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de kısa sürede ortadan kaldıracağız. Aldığımız önlemlerle, yaptığımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Özgür Ayaydın