Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin dün gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan kararları HDP Genel Merkezi’nde açıklıyor.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için alınan kararlara değinen Doğan, “Bizden zorla alınanları geri alacağız” dedi. Kayyım atanan bütün belediyeleri halk iradesiyle buluşturacaklarını vurgulayan Doğan, ayrıca yeni kazanımlar elde edeceklerini ifade etti.

Güç birlikleri kurarak ilerleyeceklerini kaydeden Doğan, Türkiye’nin batısında ilk etapla aday gösterilecek yerleri açıkladı. Buna göre DEM Parti'nin ilk etapta aday çıkaracağı kentler şöyle: "Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya’nın Kepez ilçesi; Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli ilçeleri; Aydın'ın Didim, Efeler, Germencik ve Söke ilçeleri; Konya'nın Cihanbeyli ve Kulu ilçeleri; Kocaeli'nin Dilovası ilçesi; İzmir'in Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçeleri; Manisa'nın Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre ilçeleri; Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi; Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri."

Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı Şırnak’ta petrol üretimi günlük 40 bin varile ulaştı

Başvuru süresi yine uzatıldı

Doğan, aday adaylığı başvuru süresinin de 5 gün uzatıldığını açıkladı. Böylece son başvuru tarihi 25 Aralık'a kadar uzatılmış oldu.

Editör: Nazmi Kahraman