DEM Parti’nin, büyükşehirlerde aday çıkartıp çıkartmayacağına dair tartışmalar sürerken, görüştüğümüz parti kaynakları büyük şehirlerde aday çıkarıp çıkarmamanın henüz karar altına alınmadığını ancak önemli bir aşamaya geldiğini aktardı. Parti yetkilileri ayrıca büyükşehir belediyeleri için ismi geçenler arasında siyasetçi Ahmet Türk’ün olduğunu da ekledi.

Batıdaki büyükşehirlerde gösterilebilecekler adaylar konusundaki bu tartışmalarda Ahmet Türk, Filiz Kerestecioğlu, Züleyha Gülümş, Rıdvan Turan’ın yanı sıra hali hazırda milletvekili olan Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç ve Ali Bozan’ın isimleri öne çıktı.

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından Bölge ve batı kentlerinde halk toplantıları düzenleyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), buradan çıkan eleştiriler ve öneriler doğrultusunda yeni dönem politika ve mücadele hattını belirledi.

Bölge illerindeki sandıklardan birinci ve ikinci olarak çıkılan tüm yerlerde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde gösterilecek adaylarını ön seçim ile belirleme kararı alan partinin, hem büyükşehirlerde hem diğer il ve ilçelerde gösterilecek adaylarını Kent Uzlaşısı olarak adlandırılan model kapsamında halk belirleyecek.

BATI KENTLERİNDE ADAY ÇIKARMA

DEM Parti’nin 4 Aralık’ta toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında batı kentlerinde de aday çıkarma eğilimi ortaya çıktı. Bu eğilim, 16 Aralık’ta bir araya gelen Parti Meclisi (PM) toplantısında da destek gördü.  Parti Meclisi, bu konudaki nihai kararın MYK ve Eş Genel Başkanlar tarafından verilmesini uygun gördü.

27 İLÇEDE ADAY GÖSTERİLECEK

Sonrasında yeniden toplanan parti MYK’si, Mersin, Adana, Aydın, Antalya, Konya, Kocaeli, Manisa, Çanakkale, Tekirdağ, İzmir ve İstanbul’da olmak üzere 27 ayrı ilçede aday çıkarmayı kararlaştırdı.

Batıdaki diğer iller ve ilçeler için nasıl bir yol izleneceği sorusunun yanıtı ise henüz netleşmiş değil.

MASADA BÜYÜKŞEHİRLER VAR

Gündemdeki sıcaklığını koruyan bu soruya dair görüştüğümüz bazı parti kaynakları, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Aydın ve İstanbul gibi büyükşehirlerin masada tartışıldığını, buralarda aday çıkarıp çıkarmama adımı henüz karar altına alınmasa da önemli bir aşamaya gelindiğini paylaştı.

Parti yetkilileri, büyükşehirlerde aday çıkartılması kararı alınması halinde kimlerin aday gösterileceğinin de tartışıldığını ifade etti. Ön seçimlerin yapılmayacağı batı kentlerde halkın talepleri doğrultusunda hareket edileceğini belirten parti yetkilileri, bu şehirler için halk toplantılarında ortaya çıkan raporları, araştırma ile önerileri tekrardan önlerine koyduklarını dile getirdi. Bu doğrultuda ise aday gösterilebilecek bazı isimler üzerinde tartışmalar yürütüldü.

Bahçeli DEM Parti’nin kapatılmasını istedi Bahçeli DEM Parti’nin kapatılmasını istedi

Parti yetkilileri, söz konusu isimler üzerinde tartışma yürütülse de aday çıkarıp çıkarmama konusundaki nihai kararın parti tarafından kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Editör: Nazmi Kahraman