Maraş depremini bildiğini iddia eden Gudatu mahlaslı Nurcan Çinkara İstanbul depremi üzerine konuşurken, Bingöl-Karlıova depremi için dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Deprem uzmanlar İstanbul depremi için uyarılarda bulunurken, tedbirler noktasında yetkililere çağrılar yapıyor. Deprem uzmanlarının olası bir İstanbul depremine karşı konutların depreme dayanıklı hale getirilmesi konusunda çağrıları sürerken,  deprem tahmincisi Gudatu mahlaslı Nurcan Çinkara İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları Diyarbakır Kulp’ta deprem konutları

Maraş depremini bildiğini iddia eden Nurcan Çinkara İstanbul depremiyle ilgili konuştu. Çinkara, 6 Şubat 2023’te Maraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen 7.6 büyüklüğündeki depremi 10 dakika önceden bildiğini iddia etmişti.

Deprem tahmincisi olduğunu ileri süren Çinkara, “'Geçtiğimiz sene başında deprem olacak diye paylaşımlar yapmaya başlamıştım. Depremden 10 dakika önce de Instagram'da canlı yayın açarak söyledim” demişti.

‘Barajla ilgili de bazı sıkıntılar bekliyorum’

Çinkara “Karlıova-Yedisu üzerinde deprem bekliyorum" dedi. Devamında ise “Bu sene ülkemizde Karlıova-Yedisu üzerinde deprem bekliyorum. Barajla ilgili de bazı sıkıntılar bekliyorum. İstanbul'da şu an büyük bir deprem beklemiyorum. Bir gün illa olacak ama bu sene beklemiyorum. Karlıova'da beklediğim depremde barajın patlama sıkıntısı var” ifadelerini kullandı.

Editör: Nazmi Kahraman