İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor İstanbul’da 1 Mayıs ablukası: Yasaklanan Taksim Meydanında kuş uçmuyor

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Şırnak’ta yapılan açıklamayı takip ederken gözaltına alınan Mezopotamya Ajanı (MA) muhabirleri Zeynep Durgut, Ömer Akın ve JİNNEWS muhabiri Rozerin Gültekin’e ilişkin açıklama yaptı.

Kadına karşı şiddetle mücadele gününde kadınlara ve özelde kadın gazetecilere uygulanan şiddetin kınandığı açıklamada, gazetecilerin serbest bırakılması istendi.

‘ZEYNEP DURGUT VE ÖMER AKIN GÖZALTINA ALINDI’

Açıklamada şunlar kaydedildi:  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü, tüm dünyada kadınların alanlara çıkarak kendilerine yönelen her türlü şiddete karşı sesini yükselttiği önemli günlerden biri. Ancak bugün de Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan manzaranın değişmediğine bir kez daha tanık oluyoruz. AKP’li, MHP’li olmayan herkese karşı elindeki bütün zor ve şiddet aygıtlarını kullanan iktidar, bugün de çok sayıda kentte eylem ve etkinlik yasağı kararı ile kadınların haklı mücadelesini engelleme çabasında.  Bu çabanın bir örneği de Şırnak’ta yaşandı. 25 Kasım dolayısıyla yürüyüş yapmak isteyen kadınlar ve eylemi takip etmek üzere alanda bulunan üyelerimiz olan JINNEWS Muhabiri Rozerin Gültekin ile Mezopotamya Ajansı (MA) Muhabirleri Zeynep Durgut ve Ömer Akın gözaltına alındı. Uyguladığı şiddeti, gazetecileri engelleyerek gizlemeye çalışan iktidar, bu yöntemi geçmişte olduğu gibi bir kez daha uyguluyor. Ancak bundan önce de defalarca belirttiğimiz gibi yeniden vurgulamakta yarar görüyoruz. Gazeteciler olarak bugüne dek nasıl hak haberciliği yaptıysak, bugünden sonra da durduğumuz yerden daha da yüksek sesle misyonumuzu yerine getireceğiz.”

Editör: Nazmi Kahraman