Yazar Sinanoğlu "Kürtçeyi belli bir kalıba hapis etmek ona haksızlık olur. Diller; ideolojilerin, dini kavramların ve siyasi faaliyetlerin üstünde var olan bir değerdir. Zira dil var olduğunda bu kavramların hiç biri yoktu.

Dil edebiyattır, dil kültürdür, dil sanattır, dil bir toplumun folklorüdür. Dil toplumun güneşidir, sizin sırtınızı güneşe dönmeniz ile güneş doğmaktan vazgeçmez.

Halkları veya toplumları binlerce yıl taşıyan, nesilden nesile aktaran, örfünü, adetini, kültürünü yani toplumu, halkı  doğuran dildir. Bundan dolayı dil hak ettiği saygıyı, değeri, ilgiyi görmelidir.

Dil Allah’ın, insanlara verdiği en güzel hediyelerden birdir. Bu hediye insanlara analarının ak sütü gibi helaldir. Şayet öyle olmasaydı yaratıcı dili var etmezdi, kendi emirleriyle çelişirdi. Hucurât Suresi 13. Ayet "... Ve birbirinizi tanıyıp, kaynaşasınız diye sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık..." tanışmanın aracı dildir.

Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı Okullarda “Yeni Müfredat Dönemi” Bakan Tekin açıkladı

Dil, bir toplumun kimliğidir. Kimliğini kaybeden toplumlar, özgürlükleri başta olmak üzere edebiyatını, sanatını, kültürünü kaybeder.

Dil, bir halkın geleceğidir, bu geleceği ipotek altına alamazsınız. Dil, toplumların karakter kodlarını taşımaktadır, bu kodlarla oynayamazsınız. Dil, bir halkın güneşidir siz bu güneşin doğuşunu yasaklayamazsınız. Dil, bir toplumun var olma sebebidir. Dilimize sahip çıkalım. Çocuklarımıza okullarda seçmeli dertler arasında Kürtçeyi seçtirelim ki kültürümüz bir sonraki nesillere de aktarılsın." şeklinde konuştu.

Editör: Nazmi Kahraman