Ferit Aslan

Diyarbakır’da mevsimi geldi, çocuklar bayram etti Diyarbakır’da mevsimi geldi, çocuklar bayram etti

Diyarbakır'ın yönetecek belediye başkan ve meclis üyelerini belirlemek için DEM Partinin düğün salonları ve ilçe binalarında bugün kurduğu sandıklarda yaklaşık 21 bin delege oy kullanacak. 

-494Yerel seçimlerde adaylarını belirlemek için ön seçime giden DEM Parti, Diyarbakır'da düğün salonlarında ve ilçe binalarında bugün sabahın erken saatlerinden iibaren sandıklar kurdu. 

-495DEM Partinin delegeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri. Diyarbakır Büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeliği adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. 

-496DEM Parti genel merkezinden milletvekillerininde gözlemci olarak katıldığı oylamada, Diyarbakır'da yaklaşık 21 bin delegenin oy kulanacağı belirtildi. 

-497Diyarbakır ve ilçelerini 5 yıl yönetecek adayları belirlemek için bugün sandık başına giden delegelerin oy kullanmasından sonra yapılan sayımda, 50+1'i geçecek adaylar DEM Parti tarafından aday olarak ilan edilecek. Birinci turda 50+1 sağlanmaması durumunda ise adaylar ikinci tura gidecek. 

Editör: Ferit Aslan