Diyarbakır’da, 2 yıldan fazla bir süredir Vali olarak görev yapan Ali İhsan Su, emekliye olması nedeniyle 17 Haziran tarihinde Diyarbakır’dan ayrılıyor. 

Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı Diyarbakır'da, hastanede kadın doktora saldırı

S Ffd060Aa782A5D30D8D6Bb17Cf34Afa6832A7Cab.jpgDiyarbakır Valisi iken merkeze çekilen ve şu anda İçişleri Bakan Yardımcısı olan Münir Karaloğlu’nun yerine 12 Mayıs 2022 yılında Diyarbakır Valisi olarak atanan Ali İhsan Su, yaş haddinden emekli olması nedeniyle Diyarbakır’dan ayrılıyor. 

Diyarbakır’da görev yaptığı süre içerisinde başta Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve derneklere randevu vermemek ile gündeme gelen Ali İhsan Su, geldiği günden 31 Mart tarihine kadar büyükşehir belediyesinde de kayyım olarak görev yaptı. 

Ali Ihsan Su Kimdir Diyarbakir Valisi Ali Ihsan Su Nereli H1652351058 6C7E14Diyarbakır Valisi Su’nun emekliye ayrılması ve 17 Haziran tarihinde kentten ayrılacak olması ile gözler yeni atanacak olan Valinin kim olacağına çevrildi. Valilik kararnamesi Temmuz’da beklenirken, söz konusu kararnameye kadar bir Vali yardımcısının vekaletin bu görevi yürüteceği öğrenildi. 

Kapak 203611VALİ ALİ İHSAN SU KİMDİR?

25.06.1959 yılında Konya'da doğan Ali İhsan Su, Üniversite öncesi eğitimini Konya'da tamamladı. İ.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1985 yılında mezun olup, master eğitimini bitirdikten sonra 1988 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine girdi. 

DİYARBAKIR’DA DAHA ÖNCE KAYMAKAM OLARAK GÖREV YAPTI

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi de olmak üzere bir çok ilçede Kaymakamlık yaptıktan sonra sırasıyla Düzce, Şırnak, Mersin ve son olarak Diyarbakır Valiliği görevlerini yaptı. 

Editör: Ferit Aslan