Karpuz memleketi olarak tanınan Diyarbakır'da tezgahlarda artık karpuz dilimle satılıyor.

Diyarbakır karpuzuyla meşhur bir kenttir. Yetiştirdiği karpuzların büyüklüğü ülke sınırlarını aşmış durumda.

İran'dan getirileren karpuzlar yaklaşık bir ay önce Diyarbakır'da marketlerde 80 liradan satılıyordu. Ancak bugünlerde pazarlarda kilosu 50 liradan  satılıyor. Ancak karpuzlar bütün olarak satılamayınca esnaf da dilimle satma yıolunu seçti.

Karpuzların dilim dilim satılmasına Diyarbakırlı pek de alışık değil. Eskiden bırakın dilim karpuz almayı yarısını almayı teklif ettiğinizde bile esnaf ''dalga mı geçiyorsun'' derçesine garip garip size bakardı. Bugün ise durum tam tersine dönmüş durumda.

Meteorolojiden Diyarbakır için yağış uyarısı Meteorolojiden Diyarbakır için yağış uyarısı

FİYATI 300-500 LİRA ARASIND

Karpz

Diyarbakır'da pazar tezgahlarında satılan bir karpuzun fiyatı 300 ile 500 lira arasında değişiyor.

Vatandaşların çoğunun karpuzu tam olarak alamaması nedeniyle dilimleme yoluna gittiklerini söyleyen esnaf, şunları söyledi:

''Karpuz memleketine dilim karpuz yakışmıyor. Eskiden karpuzu dilimleseydik asla satamazdık. Şimdi ise dilimleyerek satabiliyoruz. Tamamını alan çok az. 

Dilim karpuz bile zor satılıyor. Bir dilimi ortalama 2 kilo geliyor. Bir dilim karpuzun fiyatı ortalama 100-150 lira arasında değişiyor.''

K A R P U Z2

Daha önce pazarlardan ihtiyaçlarını rahatlıkla alabildiklerini söyleyen vatandaşlar da, ''Alım gücü oldukça düştü. Daha önce istediklerimizi alabiliyorken, şimdi çeyreğini dahi alamaz hale geldik. Herşey çok pahallı.'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR