Ferit Aslan

Yerel seçimlerde DEM Partiden belediye başkanı seçilenler Diyarbakır’da bir araya gelerek, kayyımların 8 yıldaki borçlarının devlet tarafından üstlenmesini istediler. 

DEM Partiden büyükşehir, il, ilçe ve beldelerden belediye başkanı seçilenler bugün Diyarbakır’da GAP Belediyeler Birliği seçimi için toplandı. Toplantıdan önce kameraların kapısına geçen başkanlar adına DEM Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu eş genel başkan yardımcısı Mehmet rüştü Tiryaki konuştu.  

Whatsapp Image 2024 06 02 At 14.45.57Tiryaki, konuşmasına bugün iptal edilmesi nedeniyle bazı ilçelerde yapılan seçimlerden söz ederek, “Hilvan’da, AKP adayının yakınları oy torbalarını çalmış, yakmış ve güvenlik görevlilerine saldırmış daha sonra seçim kuruluna başvurarak, ‘oy torbalarının çalındığını ve seçimlerin iptal edilmesini ‘istemişlerdi” dedi

11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı? 11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı?

“GASPÇILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ, HİLVAN HALKI CEZALANDIRILDI”

DEM Partili Tiryaki, seçim kurularının bu başvuruları kabul edip seçimleri iptal ettiğini hatırlatarak, “Oy torbasını çalanların, gasp edenlerin başvurusunu reddetmesi gerekirken maalesef seçimleri iptal etti ve gaspçıları bir biçimde ödüllendirdi. Hilvan halkını da adete cezalandırdı. Hilvan halkı bu seçimi sap ederlere gereken cevabı bugün verecektir” diye konuştu.  

Whatsapp Image 2024 06 02 At 14.45.38“HALKIN SADECE BUGÜNÜNÜ DEĞİL, GELECEĞİNİ DE ÇALMIŞLAR”

Yerel seçimlerde, seçmenlerinin ikinci kez çok güçlü bir yanıt vererek kayyım siyasetine hayır dediğini, kayyım siyasetini kabul etmediğini ve etmeyeceğini bir kez daha gösterdiğini söyleyen Tiryaki, “Belediyelerimizi devir aldığımızda, halkın yalnızca iradesinin değil, bugünü ve geleceğinin sahip olduğu kaynaklarında çalındığını gördük. 1-2-3 yıl değil,10 yıl boyuncu bütün gelirlerini verseler dahi borçlarını kapatamayacak durumda olan belediyelerimiz var.” Dedi

“SEÇİMDEN ÖNCE YÜZLERCE, BİNLERCE KİŞİ İŞE ALINMIŞ”

Tiryaki, belediyelerin adeta talan edilmiş durumda olduğunu, sahip oldukları gayrımenkulların neredeyse tamamı satıldığını, sırf belediyeler iş yapamasınlar diye belediye ve halkı karşı karşıya getirmek için seçimden kısa bir süre önce yüzlerce, binlerce kişinin işe alındığını gördüklerini de söyledi. 

Belediyelerin sahip olduğu çok sayıda az sayıdaki aracın başka kurumlara peşkeş çekildiğini, belediye personellerinin başka kurumlarda görevlendirildiğini, ancak maaşların belediye kaynaklarından ödendiğini de gördüklerini söyleyen Tiryaki, “Belediyelerin sahip olduğu az sayıdaki araçların bilinçli olarak bakımlarının yapılmadığını, yaptırılmadığını ve hurdaya çevrildiğini gördük” diye konuştu. 

Whatsapp Image 2024 06 02 At 14.46.27“DEVLETİ TEMSİL EDENLER YAPMIŞ”

Mehmet Rüştü Tiryaki, “Kayyımcı zihniyet, kelimenin tam anlamıyla belediyelerimizi talan etmiş, yalnız bugününü değil geleceğini çalmıştır. Üstelik bunları devleti temsil etmeleri gereken Valiler ve Kaymakamlar yapmıştır. Yazık gerçekten çok yazık” dedi.  

“ENGEL OLMASINLAR, KAYYIM BORÇLARINI DEVLET ÜSTLENSİN”

Tiryaki, belediye başkanı arkadaşlarının hizmet yapabilmek için hibeler bulmaya çalıştığını, her sorunu çözebileceklerini de ifade ederek, “Her belediyemiz için kaynak bulabiliriz. Yeter ki siyasi iktidar engel olmasın. Projelerimizi hayata geçirmemize engel olmasın. Bu ülkeye karşı bir parça sorumluluk hissediyorsa yaptığımız başvurula bulacağımıza kaynaklara kefil olsun yeter. Birde kayyımların borçlarını devlet üstlensin” dedi. 

Whatsapp Image 2024 06 02 At 14.46.39“BELEDİYELERE İŞ YAPTIRMAYACAKLAR”

DEM Parti eş genel başkan yardımcısı Mehmet rüştü Tiryaki, son olarak tasarruf tedbirleri adında çıkarılan paketten söz ederek, “Elbette kamuda tasarrufu destekliyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sorun şu ki, tasarruf tedbirleri kararları mevcut yerel yönetimlerin durumları göz önünde bulundurmadan hazırlanmış kararlardır. Bu kararlar hayata geçirilirse bu iki aylık sürede somut olarak gördük. Belediyelerimizin hiç birisine bir iş yaptırılmayacak” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan