Ferit Aslan

Amedspor bugün şampiyon kadrosunu mutlu edecek Amedspor bugün şampiyon kadrosunu mutlu edecek

Amedspor’un yer aldığı 2. ligde 11 yıl sonra şampiyon olarak 1. lige çıkmasının ardından Diyarbakır başta olmak üzere bölgede oluşan sevinçte en büyük emek sivil toplum kuruluşlarına ait olarak görülüyor. 

Diyarbakır’da, 39 yıl önce Melikahmetspor olarak kurulan kulüp yıllar içerisinde dahil olduğu belediye bünyesinde farklı isimler taşıdı. 2014 yılında İhsan Avcı başkanlığındaki yönetiminin kulüp isminin ''Amedspor’’ olarak değiştirilmesi kararı TFF tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine ismi 2015 yılında Amed Sportif Faaliyetler olarak değiştirildi.

S T K V E I S I N S A N L A R I A M E D S P O R A D E S T E K C A G R I S I N D A B U L U N D U L A RAmedspor, 11 yıllık şampiyonluk hasretine son verince Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde binleri sokağa döktü.

YARDIM TOPLANMASI ENGELLENEN TEK KULÜP

2018 yılından beri Diyarbakır’da DTSO öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarının desteği ile ayakta kalan Amedspor için Amedspor Yüksek İstişare Kurulu kuruldu. Diğer bütün kulüplerin yaptığı yardım kampanyası ve SMS gibi desteklerden mahrum bırakılan Amedspor’un Türkiye’de SMS ile para toplamasına izin verilmeyen tek kulüp oldu. 

G Kk Ixwo X A A I F Q S4.JpegBORCU YÜZÜNDEN TRANSFER YAPAMAZ HALE GELMİŞTİ

Amedspor, 2018 yılında yaşadığı sıkıntılara maddi sorunlarda eklenince borçları yüzünden transfer yapamaz, SGK borçlarını ödeyemez hale gelmişti. Sivil toplum kuruluşlarının desteği ile borçları ödenen Amedspor, 6 yıldır Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarının destekleri ile hedefine ulaşıp yıllardır hasret kalınan mutluluğun yaşanmasına neden oldu. 

Sezonu yeni bir başkan, yönetim, teknik heyet ve sıfırdan bir takım ile başlayan Amedspor’da, hedef şampiyonluk üzerine kuruldu.

Amedspor Hikayesi.jpegKulüp Başkanı Aziz Elaldı, sezon başında “Şampiyon olmazsa istifa ederim” diyerek iddiasını ortaya koydu.

Ligde çok iyi giden ve son deplasmanlarına hem Diyarbakır hemde başka kentlerdeki iş insanlarının destekleri ile özel uçaklar ile giden Amedspor, ligin bitmesine 1 hafta kala rakibinin 3 puan önünde şampiyonluğunu garantiledi. 

SEYİRCİDE DE ŞAMPİYON OLDU 

Diyarbakır Stadyumundaki maçlarını ortalama 25 bin seyirciye oynayan Amedspor, sahip olduğu seyirci kapasitesi ile Süper Ligdeki 3 büyüklerden sonra en fazla taraftara sahip olan kulüp oldu. 

Amedspor’un sahadaki başarısı sosyal medyaya da yansıdı ve Amedspor’un sosyal medya hesapları son 2 haftada 3 büyüklerden sonra en fazla takip edilen sayfalar oldu. 

G Lykz0W X I A A O H F G.jpgONBİNLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

Amedspor’un şampiyonluğu, başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinde onbinlerin sokağa dökülmesine neden oldu. Amedspor forma ve bayrakları ile gece geç saatlere kadar konvoylar oluşturup tur atan taraftarlar kentti havi fişeklerle aydınlattı. Konvoylarda davul zurna eşliğinde halay çeken 7’den 70’e herkes Amedspor’un şampiyonluğunu kutlarken, son yıllarda yaşanan en büyük sevinç ve çoşkuya ortak oldular. 

Yıllardır gittikleri deplasmanlarda ayrımcılığa ve saldırılara uğrayan, TFF ve hakemlerin zaman zaman gazabına uğradıkları belirtilen Amedspor, bu yıl oynadığı ve oyun ve hem deplasmanlarda hem de ağırladığı misafir takımlara gösterdiği konukseverliği ile de ön plana çıktı.

Editör: Ferit Aslan