TFF açıkladı, Diyarbakır hakem yoksunu TFF açıkladı, Diyarbakır hakem yoksunu

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, TSO tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen, “Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı” nın çiftçiye bildirilmediği ortaya çıktı. Fuara Erbil Valisi katılırken, destek veren Diyarbakır Valisinin katılmadığı görüldü. 

Diyarbakir Da 15 Mezopotamya Tarim Ve Hayvanc 17281805 AmpFUAR ÇİFTÇİLERE BİLDİRİLMEDİ

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı dün gerçekleştirildi. DTSO tarafından düzenlenen, Valilik, büyükşehir belediyesi ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği fuardan çiftçilerin haberdar edilmediği belirtildi. 

Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, katılım bakımından Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olan Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarının çiftçilere bildirilmediğini söyledi. Kaya, Tarım il Müdürlüğünün datasındaki ÇKS kayıtları üzerinden geçmişte çiftçilere bu tür fuarların duyurulduğunu ancak bu yıl bir duyuru yapılmadığını söyledi. 

DTSO Başkanı Kaya, işin siyasi ve destek veren başta Valilik olmak üzere resmi kurum temsilcilerinin katılmaması bir tarafa, bu etkinliğin çiftçilere bildirilmemesinin izahının olmadığını sözlerine ekledi.

Diyarbakirda 15 Mezopotamya Tarim Ve Hayvancilik Fuari Basladi 1714487421

ERBİL VALİSİ KATILDI, DİYARBAKIR VALİSİ KATILMADI

Diyarbakır’da dün açılışı yapılan Fuara, Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyeleri eş Başkanları ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin merkezi olan Erbil kentinin Valisi katılırken, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve hiç bir resmi kurum temsilcisinin katılmaması dikkat çekti. 

Diyarbakirda 15 Mezopotamya Tarim Ve Hayvancilik Fuari Basladi 002Diyarbakır Tarım Müdürlüğü yetkilileri, kurum olarak fuara katılım sağlayıp stant açtıklarını söyledi. Yetkililer, geçmişte çiftçinin getirilmesi ve ağırlanması konusunda fuarı düzenleyenlerin ulaşım ve yemek hizmeti verdiğini, bu yıl bunu maliyet nedeniyle yapamayacaklarını söyledikleri için çiftçilere haber verilmemiş olabileceğini söylemekle yetindiler. 

Editör: Ferit Aslan