11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı? 11 üniversiteye rektör atandı arasında Diyabakır var mı?

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, piknikçilerin ve öğrencilerin uğrak mekanı olan Devegeçidi piknik alanının milli eğitime yapılan devri iptal edildi, ama hala açılamadığı görüldü. 

P H O T O 2024 05 26 15 11 09Diyarbakır’da, büyükşehir belediyesine ait olan, piknikçilerin ve öğrencilerin uğrak mekanı Devegeçidi Piknik alanı, seçimden kısa bir süre önce kayyım tartından Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne bedelsiz devredilmişti. 

Seçimlerden sonra büyükşehir belediye meclisi, aldığı karar ile aralarında Devegeçidi Piknik alanının da bulunduğu bir çok taşınmaz için kayımın verdiği devir ve tahsis kararlarını iptal etmişti. 

P H O T O 2024 05 26 13 59 00Kayyım tarafından devri yapılan Diyarbakır’ın gözde piknik alanı olan Devegeçidi Piknik alanının ise hala vatandaşların ve öğrencilerin kullanımına çalmadığı görüldü. Piknik alanına giden vatandaşla ve öğrenciler kapalı kapılar ve “Kapalıyız” yazısı ile karşılaştı. 

Whatsapp Image 2024 05 26 At 13.58.59 (1)Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri, Devegeçidi Piknik alanının kapalı olmasının devrinin iptali ile ilgili olmadığını belirterek, alanın eksikliklerinin giderildiğini, hafta içi öğrenci etkinlikleri için yetişirse hafta sonu halka açılacağını belirtiler.

Whatsapp Image 2024 05 26 At 13.59.00Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, seçimden önce kayyımın yaptığı devri meclis kararı ile iptal ettiklerini ama meclis kararının daha kesinleşmemesi nedeniyle fiilen devrini almadıklarını söyledi. 

Editör: Ferit Aslan