Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller son yılların en fazla yerli turistini ağırlıyor.

Yerli turistler, Ramazan Bayramı'ndaki 9 günlük tatilde en çok Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illeri tercih etti. Bir çok ilde otellerdeki doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Yerli turistler, başta Göbeklitepe, Zerzevan Kalesi, Dara Antik Kenti ve Zeugma Mozaik Müzesi olmak üzere bir çok tarihi mekanı ziyaret etti.

Güneydoğu Bayram 1

ZEUGMA ZİYARETÇİ REKORU KIRDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü de bir açıklama yaparak, Gaziantep'deki Zeugma Mozaik Müzesi'nin bugün 5 bin 660 kişiyi ağırlayarak günlük ziyaretçi rekoru kırdığını duyurdu.

Diyarbakır Çermik’te çocuklara Kur-an’ı Kerim’e geçme programı Diyarbakır Çermik’te çocuklara Kur-an’ı Kerim’e geçme programı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gaziantep Zeugma Mozaik Müzemiz, bugün 5 bin 660 ziyaretçiyle tüm zamanların günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. İlginize çok teşekkür ederiz. Her zaman bekleriz." ifadesine yer verildi.

Güneydoğu Bayram 2

BİR REKO DA GÖBEKLİTEPE'DEN

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara bir yenisi eklendi. Bu açıklama ise Göbeklitepe ile ilgili. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce sosyal medyada yapılan paylaşımda şöyle denildi:

Göbeklitepe 2

"Şanlıurfa Göbeklitepe Örenyeri, bugün 11.454 ziyaretçiyle tüm zamanların günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. İlginize çok teşekkür ederiz. Her zaman bekleriz."

Göbeklitepe 1

DİYARBAKIR'DAN DA REKOR GELİR Mİ ?

Diyarbakır'ın tarihi Sur İlçesindeki İçkale müze kompleksi de son yılların en yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşı kaşıya kaldı. İçerisinde 14 tescilli yapı bulunan 90 yıllık Diyarbakır Müze Kompleksi'ni görmek isteyenler kapıda uzun kuyruklar oluşturdu. 

Müze kompleksinin son yılların ziyaretçi rekorunu kırması bekleniyor. 

Muze5

Editör: HABER MERKEZİ