Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 14 Aralık 2023 Çarşamba günü, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında fenalaştı. Meclis doktorlarının müdahalesine rağmen kurtarılamayan Bitmez, 54 yaşında hayata veda etti. Bitmez’in vefatı, Türkiye’nin siyasi ve sosyal hayatında büyük bir üzüntü yarattı. Bitmez, hem Saadet Partisi’nin hem de Milli Görüş Hareketi’nin önemli isimlerinden biriydi. Peki, Hasan Bitmez kimdir, nereli hayat hikayesi nasıldı? Bitmez’in hayatı ve kariyeri nasıldı? İşte, Hasan Bitmez’in hayat hikayesi…

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gebze’de tamamladı. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi’nde eğitim gördü. Bitmez, gençlik yıllarından itibaren Milli Görüş Hareketi’nin içinde yer aldı.

GİLMDER [Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği]'in kuruculuğunu ve bir dönem başkanlığını yaptı. Milli Gençlik Vakfı’nın çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduktan sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret Erdoğan’dan Bahçeli’ye ziyaret

Bitmez, aynı zamanda bir yayıncı ve yazar olarak da tanınıyordu. 2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi’ni kurdu ve derginin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptı. Bitmez, dergide yazdığı makalelerle Milli Görüş Hareketi’nin vizyonunu ve misyonunu gençlere aktardı. Bitmez, ayrıca Milli Görüş Hareketi’nin uluslararası alandaki faaliyetlerine de katkıda bulundu. 2006-2010 yılları arasında IIFSO [International Islamic Federation of Student Organizations] Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2010-2014 yılları arasında Şura Meclisi Başkanlığı görevlerini yaptı. 2008-2010 yılları arasında yine kurucuları arasında yer aldığı IYFO [International Youth Form]'nun Genel Başkanlık görevini üstlendi.

Bitmez, ekonomik ve sosyal araştırmalar alanında da çalışmalar yaptı. ESAM [Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi] Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi idi. Ayrıca, İSBAM-İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevini yürütüyordu. Bitmez, 2018 yılında Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Halen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı idi.

Hasan Bitmez, evli ve bir çocuk babasıydı. Arapça ve İngilizce biliyordu.

Bitmez, Türkiye’nin yetiştirdiği değerli siyasetçi, yazar, yayıncı ve araştırmacılardan biriydi.

Kaynak: cega