HÜDA PAR, daha önce Şanlıurfa ve Van'da yaptığı aday tanıtımlarının ardından yeni adaylarını İstanbul'da tanıttı.

HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla düzenlenen programda; İstanbul, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ilçeleri ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Edirne ve Yalova İl Belediye Başkan Adayları açıklandı.

Partililerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını gerçekleştiren Yapıcıoğlu, sözlerine “Bugün yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak belirlediğimiz bir kısım arkadaşlarımızı ilan edeceğiz ama bizim maalesef değişmeyen daimi gündemlerimizden birisi Filistin'dir.” diyerek başladı.

Zekeriya Yapicioglu

Yapıcıoğlu, siyonist işgal rejiminin Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara değinerek “Kanayan yara Gazze, bitmeyen vahşet siyonizm… Onlarla ilgili bir şeyler söylemeden doğrusu yerel seçimler hakkında ya da adaylarımız hakkında ya da siyasete bakışımız ile ilgili bir şeyler söylemeyi doğru bulmuyorum, içime de sindiremiyorum.” dedi.

“116 gündür denenmedik vahşet yöntemi bırakmadan on binlerce masumu katletti”

Filistin’de yaşanan vahşeti anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyleyen Yapıcıoğlu, “1917'deki İngiliz işgalinden bu yana hesap edeceksek Filistin topraklarının işgali 105 yılı aştı. 1948 siyonist işgalden bu tarafa hesap edecek olursak neredeyse 76 yıl oldu. O gün bugündür, Filistin kan ağlıyor. Filistin'de masum insanlar can veriyor. Vahşet ve işgal devam ediyor ama 7 Ekimde bir Tufan koptu. O yenilmez ordu denilen siyonist katil sürüsü, bir gün içerisinde tarihinde yemediği kadar ağır bir darbe yedi. 75 yıl boyunca oluşturdukları, tuttukları imaj yerler yeksan oldu. Bunun acısını çıkarmak için karşında silahlı yiğitleri görünce dizlerinin bağı çözülen o korkak katil sürüsü, 116 gündür denenmedik vahşet yöntemi bırakmadan on binlerce masumu katletti. Gerçekten vahşet öyle bir noktaya vardı ki artık kelimelerin bunu tarif etmesi mümkün değil. Belki bu vahşetle ilgili söylenen en veciz söyler sözlerden birisi oradaki mücahitlerin sözcülerinden Ebu Ubeyde’nin ‘dünya ikiye bölündü. Vicdansız suçlular ve aciz seyirciler diye’ belki bunlara aslında bir üçüncü sınıfı daha ilave etmek gerekir. Onlar da gayretli Müminler.” ifadelerini kullandı.

“Başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde yeterince tepki yok”

Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinin tepkilerinin yetersiz olmasına sitem eden Yapıcıoğlu, “Evet, Gazze'de bütün imkânsızlıklarına rağmen bu zulme karşı boyun eğmeden diz çökmeden mücadele eden, bu zulmü def etmek için elinden gelen bütün çabayı ortaya koyan, gerçekten insanüstü bir gayretle mücadele eden yiğitler var. Dünyanın farklı bölgelerinde ellerinden geldiğince oradaki kardeşlerine yardım etmeye çalışan gayretli insanlar var. Kimi maddi yardım gönderiyor, kimi dua gönderiyo,r kimi gündemde tutuyor, kimi siyonistlerin şimdiye kadar başardıkları psikolojik savaşı onların aleyhine çevirmek için kalem oynatıyor ya da medyada onların vahşetini işliyor. Bir de dünyanın genelindeki bu manzaranın dışında, İslam âleminde maalesef içimizi acıtan bir manzara var. Öncekilere göre vahşetin boyutu çok daha fazla olmasına rağmen maalesef başta ülkemiz olmak üzere pek çok İslam ülkesinde yeterince tepki yok. Bunu kabul edelim, bunu görelim. Daha önce Kudüs’ün siyonizmin başkenti olarak ilan edildiği zamanda bu kadar kan akmamışken vahşet bu boyutlara ulaşmamışken bile daha fazla tepki görüyorduk sokaklarda. Evet, İslam ülkelerinde de sokakları, meydanları boş bırakmayan gayretli Müslümanlar var. Sadece İslam âleminde değil, kendi hürriyetinden, kendi hür bakışından vazgeçmeyen, siyonizme esir olmayan ve ona teslim olmayan farklı inançlardan insanlar da bu zulme haykırmaya devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.

İslam ülkelerindeki idarecileri de 3 sınıfa ayıran Yapıcıoğlu, “Birincisi hain idareciler. Onlar konuyla hiç ilgilenmezler, oradaki zulme ışık tutacak ya da dikkat çekecek gösterileri bile yasaklarlar ve el altından kapı arkasından siyonistlerle iş tutarlar. Hainlerden başka bir de hain olmayan ama haif olanlar var. Yani korkanlar var. Korkak idareciler var. Onların belki içleri sızlıyor, belki kalpleri rahatsız, belki bir şeyler yapmak istiyorlar fakat bir adım atacak cesarete sahip değiller. Bir de ellerinden hiçbir şey gelmediği halde aciz seyirciler sınıfında olanlar var. 3 sınıf içerisinde belki en masum olanları o aciz seyircilerdir. Çünkü onların ellerinden bir şey gelmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu siyonist vahşeti durdurmak üzere harekete geçmeniz için daha ne olması gerekiyor?”

“Buradan bu vesileyle tüm İslam âlemine, bütün Müslümanlara, Bütün İslam ülkelerinin idarecilerine ve siyonizmin lehine egemenlik hakkından vazgeçmemiş diğer bütün hür dünyaya sesleniyorum” cümleleriyle genel bir çağrıda bulunan Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Siyonist rejim 116 gündür sivillerin üzerine bomba yağdırıyor. On binlerce ton bomba atıldı. Bu bombaların arasında fosfor bombası gibi pek çok yasaklı bomba var. Bu bombalar ile okullar, çocuk hastaneleri, kiliseler, camiler, Birleşmiş Milletler binaları, ambulanslar vuruldu. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar katledildi. Sağ kalanlar susuz, ekmeksiz, evsiz, ilaçsız bırakıldı. Gazze’ye atılan bombalardan dolayı on binlerce kadın, çocuk ve yaşlının kolu bacağı kesilmek zorunda kaldı ve o kesilen uzuvlar narkozsuz kesildi. İnsanlar gerçekten sadece üzerlerine yağan bombalardan değil açlıktan ve soğuktan ölmeye başladılar. Sınır tanımayan terör şebekesi Gazze’deki insanların açlığını kullanarak konserve kutuları şeklinde bombalar yaptı, sokaklara saçtı. Ta ki açlık çeken insanlar onları konserve zannederek alıp açsınlar ve açtıklarında ellerinde patlayıp onları öldürsün diye. Bugün yaralı olarak hastaneye kaldırılan bazı Filistinlileri hastanenin içerisinde, hasta yataklarında katlettiler.

Şimdi diyoruz ki ey İslam ülkelerinin idarecileri, ey hür dünyanın idarecileri, ey egemenliğinden ve hürriyetinden siyonizmin lehine feragat etmemiş olanlar; daha ne bekliyorsunuz? Bu siyonist vahşeti durdurmak üzere harekete geçmek için daha ne olması gerekiyor? Aşılmamış hangi kırmızı çizgi kaldı? Çiğnenmemiş hangi ahlak kuralı kaldı? Paspas yapılmamış hangi uluslararası hukuk kuralı kaldı? Harekete geçmeniz için daha ne olması gerekiyor? Filistin’de nefes alıp veren tek bir canlının kalmaması mı gerekiyor? Herkes yaptığının, yapmadıklarının mutlaka ama mutlaka verecektir. Allah'ın izniyle siyonizm yenilecek ve topluca cehenneme sürülecekler.”

Konuşmasına; biri büyükşehir, ikisi il ve 47’si ilçe olmak üzere 50 belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını söyleyerek devam eden Yapıcıoğlu, adaylarını tanıtmadan önce iç gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Siyasetimizin merkezinde insan vardır ve asıl hedefimiz adaleti gerçekleştirmektir”

Partilerinin kuruluşundan bu yana siyasetlerinin merkezinde insan ve hedeflerinin ise adaleti gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“12 yıl önce ‘dürüst siyaset gerçek adalet’ şiarıyla yola çıktık. 2012 yılının Aralık ayında başlayan bu yürüyüşümüze, partimizin kuruluşunun üzerinden 15 ay geçmesinin ardından 2014 yılında yapılan yerel seçimlere katıldık. O zaman sınırlı sayıda yerde seçimlere katılmıştık. Arkasından Rabbim lütfetti 2018 ve 2023 parlamento seçimlerine katıldık. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerde 4 arkadaşımızı temsilci olarak meclise göndermeye muvaffak olduk. Özellikle meclise girdikten sonra siyaset tarzımız ve üslubumuz, muhalefet tarzımız daha çok sayıda kişi tarafından görülmeye başlandı.   Biz başından beri şunu dedik; bizim siyasetimizin merkezinde insan vardır ve asıl hedefimiz adaleti gerçekleştirmektir.”

“Eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanımıza hizmet etmek için siyaseti bir araç olarak görürüz”

Siyaset tarzlarına ilişkin konuşan Yapıcıoğlu, “Biz adaleti gerçekleştirmenin kesin ve mutlak bir emir olduğunu, ilahi bir emir olduğunu biliyoruz ve hayatımızın gayesi Rabbimizi kendimizden razı etmek, O’nun huzuruna ak bir yüz ile çıkmaktır. Bunun için olmazsa olmaz her konuda adaleti hedefe koymaktır. Adaletten milim saparak Rabbimizin rızasına ulaşamazsınız. Bu yüzden diyoruz ki ‘önce insan öncelik adalet.’ Çünkü Rabbim insanları eşref-i mahlûkat olarak yaratmış ve inşallah eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanımıza hizmet etmek için biz siyaseti bir araç olarak görürüz. Adaleti gerçekleştirmek için siyaseti bir araç olarak görürüz ve adaleti gerçekleştirmeyi de Rabbimizin rızasına ulaşmanın bir aracı olarak görürüz. Biz muhalefet ederken her şeye doğru da olsa yanlış da olsa karşı çıkmak gibi bir anlayış içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Doğru kimden gelirse gelsin doğrunun yanında, yanlışı da kim yaparsa yapsın onun karşısında olduk. Bundan sonra da öyle olmaya devam edeceğiz.” diye belirtti.

“31 Mart'tan sonra HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışı ile tanışılmasının zamanı olacaktır”

2014 yılında ki yerel seçimlerde de kullandıkları ‘Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet’ sloganını tekrar ederek konuşmasını sürdüren Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR’ın siyaset anlayışı ile geçtiğimiz mayıs ayından bu yana daha yakından tanışan milletimiz, 31 Mart'tan sonra insanı merkeze alan ve her işini adalet ile yapacak olan HÜDA PAR’ın belediyecilik anlayışı ile tanışmasının zamanı olacaktır. Evet, biz az laf çok iş diyoruz. İnşallah birileri gibi laf cambazlığı yapmayacağız. İlk günden kolları sıvayıp işe koyulacağız. Ama öte taraftan az iş çok laf diyenler de var. Çok laf edenler, çok konuşanlar, hep konuşanlar ama yalan konuşanlar, konuşunca kin kusanlar, konuşunca hep öfkeyle hareket edenler, düşmanlık tohumları saçmaya çalışanlar, iftira edenler, yalan söyleyenler, HÜDA PAR’ın güneşini gördüğünde gözleri kamaşanlar ve bu nedenle rahatsız-hazımsız olanlar var. O hazımsızlık çekenlerin hazımsızlıklarının niye olduğunu, neden böyle hazımsızlık gösterdiklerini, niye bizi hazmedemediklerini, bizi görmeye tahammül edemediklerini çok iyi biliyoruz. Bizim onlarla kaybedecek zamanımız yoktur. Onların karın ağrısının sebebini biliyoruz ve diyoruz ki inşallah 31 Mart günü onların karnı daha fazla ağrıyacak. O karın ağrısı artacak, uykuları daha çok kaçacak ve daha fazla rahatsız olacaklar.” dedi.

“CHP zihniyeti; Halkın örfüne, kültürüne, fransız kaldığı için iktidar yüzü görmedi”

CHP zihniyetinin halkın dini ve kültürüne yabancı olduğu için hiçbir zaman iktidar olmadığını ve olmayacağının altını çizen Yapıcıoğlu, “Onların karın ağrısının sebeplerinden bir tanesi geçtiğimiz mayıs ayında yapılan parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. CHP zihniyeti; çok partili hayata geçildiğinden bu yana bu halka tepeden baktığı için, bu halkın tarihine yabancı olduğu için, bu halkın örfüne, kültürüne, fransız kaldığı için, bu halkın kılığıyla, kıyafetiyle, imanıyla, ibadetiyle, ibadethanesiyle, camisiyle kavgalı olduğu için asla bu halkın oylarıyla, kabulüyle, tensibi ile iktidar yüzü görmedi. Bundan sonra da inşallah görmeyecek. Ama sebebi kendilerini arayacaklarına millete; bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler, şunu dediler, bunu dediler, geri kafalı dediler, örümcek kafalı dediler, halkın kılığıyla, kıyafetiyle, başörtüsüyle, camisiyle, ezanıyla uğraştılar ve hep kaybettiler. Kendilerini değiştirmedikleri müddetçe de kaybetmeye devam edecekler.” dedi.

“Bize zulmedenler dâhil hiç kimseye zulmetmeyeceğiz”

2023 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HÜDA PAR’ın denkleme girmesiyle arkasına terör örgütlerinden Batılı birçok devleti alan 7’li masanın hayallerinin suya düştüğünü söyleyen Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi karın ağrılarının sebeplerinden biri bu. Ama hepsi bu değil. Dedim ya millet onlara niye yüz vermiyor? Milletin inancı ile kavgalılar. ‘Hayır, biz öyle değiliz’ falan diyor olabilirler ama aldanmayın. Emin olun şu salonunun fotoğrafını görseler, şuradaki başında takkesi-sarığı olan, sakallı olan ya da şuradaki çarşaflı bacılarımızı görseler emin olun sinir krizi geçirecekler. Olsun, onların tercihi farklı olabilir. Burada da tercihleri farklı farklı bacılarım var. Burada da sakallı hocamla kravatlı bir kardeşim yan yana oturuyorlar.

Onlar hep şunu söylediler; ‘Bunlar gelse bizim hayat tarzımıza müdahale edecekler’ Ne zamandır söylüyorlar? Rahmetlik Erbakan Hoca’nın hükümet kuracağı zamandan beri söylüyorlar. Ama asıl onlar hep müdahale ettiler. Tıpkı Filistin'de siyonistlerin yaptığı gibi. Onlar oraya hâkim olduğundan beri diğer dinlere mensup insanlara hayat hakkı tanımıyorlar. Ama diyorlar ki ‘eğer Müslümanlar buraya hâkim olursa bize hayat hakkı tanımayacaklar’ ama tarih şahittir ki her 3 semavi dinin mensuplarının rahatça ibadetlerini yapabildikleri dönem, Kudüs'ün İslam'ın hâkimiyetinde olduğu dönemdir.

Emin olun biz size zulmetmeyeceğiz. Hani Allah rahmet eylesin Mehmet Yavuz kardeşimizin genel kongremizde ki konuşmasının sonunda yapmış olduğu bir dua vardı. O dua hepimizin duasıdır ki; Allah'ım bize öyle bir duruş ver ki hiçbir düşmanımız kendisine zulmedeceğimiz korkusuna kapılmasın. Bize öyle bir duruş ver ki hiçbir dostumuz da kendisine iltimas geçeceğimiz gibi bir düşünceye kapılmasın. Allah'ın izniyle biz adaletten milim şaşmayacağız. Bize zulmedenler dâhil hiç kimseye zulmetmeyeceğiz.”

“Huzurlu ve güvenli şehirler bizimle olur”

“Siyasetimizin merkezinde insan vardır. Hedefinde adaleti gerçekleştirmek vardır” dediklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Huzurlu ve güvenli şehirler bizimle olur dedik. Biz inşallah işe koyulacağız ki laf yerine iş üreteceğiz. Bizim şu anda bir tane belediyemiz var. Belediyelerin pek çoğu borç batağındadır. Bizim o belediye başkanımız göreve başlayınca geldi ‘başkanım belediyenin çok borcu var. Bizim gelirlerimiz de çok kısıtlı. Biz nasıl hizmet üreteceğiz?’ dedi. Ona mealen şunu söyledik; ‘Bu makam şikâyet edecek, ağlanacak makam değildir. Biz belediyelerin durumunu az çok biliyorduk. Hiç borç almayacaksın, hiç faiz yükünün altına girmeyeceksin ve hizmet de üreteceksin. Gayrimeşru yollara sapmadan kendine kaynaklar oluştur.’

O küçücük belediye, o çok az kaynakları olan belediye de bizim belediye başkanımız göreve başladığından bu yana tek kuruş borç almadı ve şimdiye kadar o belediyenin tarihinde neredeyse geçmiş bütün belediye başkanlarının vaatlerini de yapmak kendisine nasip oldu. O hizmetleri de yaptı. İnşallah biz bu anlayışımızı şimdi daha büyük yerlerde, daha büyük bölgelerde milletimize göstermek istiyoruz. Bizim hayata bakışımız gibi bizim belediyeye bakışımızda şu kelimeyle izah edilebilir ‘emanet’ Bu can bize emanettir. Bu beden bize emanettir. Sahip olduğumuz bütün imkânlar bize hem lütuftur hem emanettir. Onun emanet olduğunu bilerek o bilinçle hareket edeceğiz ve şehrin emini olacak insanlarla milletimizin karşısına çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu konuşmasının ardından 50 belediye başkan adayını tek tek anons ederek kamuoyuna tanıttı.

İşte HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıkladığı 50 belediye ve başkan adayları:

-Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Çınar

-Yalova Belediye Başkan Adayı Ayatullah Uyar

-Edirne Belediye Başkan Adayı Tolga Zülka

İstanbul

-Arnavutköy İlçesi Belediye Başkan Adayı Şükrü Ural
-Bakırköy İlçesi Belediye Başkan Adayı Ahmet Pak
-Bayrampaşa İlçesi Belediye Başkan Adayı Haşim Turan
-Beşiktaş İlçesi Belediye Başkan Adayı Münevver Aktaş
-Beylikdüzü İlçesi Belediye Başkan Adayı Sedat Suakar
-Beyoğlu İlçesi Belediye Başkan Adayı Seyfettin Güler
-Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Furkan Yaşakan
-Çekmeköy İlçesi Belediye Başkan Adayı Cengiz Kılıç
-Esenler İlçesi Belediye Başkan Adayı Suphan Çelik
-Esenyurt İlçesi Belediye Başkan Adayı Erkan Demir
-Eyüpsultan İlcesi Belediye Başkan Adayı Recep Sarıağaç
-Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı Muhammed Mehdi Tüsü
-Kadıköy İlçesi Belediye Başkan Adayı Salih Turan
-Kağıthane İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Enes Karakaya
-Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Maruf İçke
-Maltepe İlçesi Belediye Başkan Adayı Kasım Aydın
-Pendik İlçesi Belediye Başkan Adayı Erdal Almalı
-Sancaktepe İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Şımgar
-Sarıyer İlçesi Belediye Başkan Adayı Osman Güler
-Silivri İlçesi Belediye Başkan Adayı Gülden Bulut
-Sultanbeyli İlcesi Belediye Başkan Adayı Şehmus Korkmaz
-Tuzla İlçesi Belediye Başkan Adayı Resul Alınmış
-Ümraniye İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Lacin
-Zeytinburnu İlçesi Belediye Başkan Adayı Yılmaz Akkılıç
-Adalar İlçesi Belediye Başkan Adayı Erhan Dayı
-Beykoz İlçesi Belediye Başkan Adayı Fevzi Akdemir
-Şile İlçesi Belediye Başkan Adayı Raif Yıldırım
-Bağcılar İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Ortaç
-Sultangazi İlçesi Belediye Başkan Adayı Abdulbari Duman
-Şişli İlçesi Belediye Başkan Adayı Sercan Kayacan

Bursa

-Gemlik Belediye Başkan Adayı Zülfikar Çobanoğlu
-Gürsu Belediye Başkan Adayı Zekerya Aslım
-İnegöl Belediye Başkan Adayı Ferat Aktaş
-Kestel Belediye Başkan Adayı Hamza Velioğlu
-Mudanya Belediye Başkan Adayı Yasin Söğüt
-Osmangazi Belediye Başkan Adayı Ferhat Tan
-Yıldırım Belediye Başkan Adayı Fethullah Özsoy

Kocaeli

-Çayırova Belediye Başkan Adayı Turan Sak
-Gebze Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaya
-Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Çiftçioğlu
-İzmit Belediye Başkan Adayı Muhammet Hanifi Karipçin
-Kartepe Belediye Başkan Adayı Ahmet Polat
-Körfez Belediye Başkan Adayı Mehmet Kazak

Eskişehir

-Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Cevdet Yıldırım
-Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ömer Özçam
-Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Ramazan Aksu

Yalova

-Çiftlikköy İlçe Belediye Başkan Adayı olarak Bilal Şimşek

 

Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir Bahçeli: Yerelde iktidar olduk diyenler hayal âleminde, Türkiye'de iktidar Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir

Editör: Nazmi Kahraman