Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar Saraçhane'de 1 Mayıs müdahalesi: Taksim için yaşananlar

Kadın Zamanı Derneği, 1’inci Olağanüstü Genel Kurulu’nu Beyoğlu’nda bulunan Karşı Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdi. Farklı kadın örgütlerinden çok sayıda kişi genel kurula katıldı.

Divan üyelerinden Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi Eşbaşkanı Esra Bilen, kurulun açılış konuşmasını yaptı. Bilen, derneğin üyelerine dönük gözaltı operasyonlarını hatırlatarak, baskı ve sindirme politikalarıyla kadınların özgürlük mücadelesinin önünün kesilemeyeceğini vurguladı. Rosa Kadın Derneği, Mimoza Kadın Derneği, Star Kadın Derneği, ÖHD Kadın Komisyonu ve Roza Kadın Derneği’nden gelen mesajlar genel kurulda okundu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, kadın derneklerinin önemine işaret ederek, "Sürgünle, savaşla ve yoksullukla batıya göç eden Kurdistani kadınlar için kurulmuş birçok dernek var. Bu anlamda bugün kuruluna katıldığımız Kadın Zamanı Derneği de çok önemli bir dernek ve büyük bir işlevi var. Kurdistani kadınların yalnız olmadığını, mücadelelerinin bir yerinde olduğunu ve bu mücadeleyi de diğer kadınlarla ortaklaştırılması gerektiğinin en iyi simgelerinden bir tanesidir. O yüzden bu mücadeleyi yürüten tüm kadınları saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Yeni yönetim

Konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve mali raporları okundu. Tek liste ile gidilen seçimde Kadın Zamanı Derneği yönetim kurulu üyeleri seçildi. Yeni yönetim şöyle: Dilek Başalan, Esra Kılıç, Esra Karaman, Dilşah Taş, Newroz Ünverdi, Berivan Saruhan, Şükran Demir, Derya Aslan, Fatma Nur ve Şebnem Şeker.

Kurul, müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.

Editör: Nazmi Kahraman