Fox Tv’nin yeni dizisi Kızıl Goncalar 18 Aralık Pazartesi günü ekranlara geldi. Dizinin en sevimli karakterlerinden biri olan Zeynep’i canlandıran Mina Demirtaş ise, genç yaşına rağmen parlak bir kariyerin sahibi. Peki, Mina Demirtaş kimdir, kaç yaşında, hangi filmlerde oynadı? İşte, Kızıl Goncalar’ın Zeynep’i Mina Demirtaş’ın hayat hikayesi.

Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor

MİNA DEMİRTAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Mina Demirtaş, 2005 yılında İstanbul’da doğdu. Henüz 18 yaşında olan genç oyuncu, İstanbul’da eğitimine devam ediyor. Oyunculuk kariyerine 2021 yılında “Akif” filmiyle başlayan Demirtaş, daha sonra “Kabahat” ve “Beraber” adlı filmlerde de rol aldı. Şimdilerde ise Kızıl Goncalar dizisinde Zeynep karakterini canlandırıyor.

ZEYNEP: MERYEM VE NAİM’İN 16 YAŞINDAKİ KIZI

Kızıl Goncalar dizisinde Meryem ve Naim’in kızı olarak izlediğimiz Zeynep, 16 yaşında ve büyük şehir hayatını hiç deneyimlememiş bir genç kız. İstanbul’a gelmesiyle birlikte hayatında yeni bir sayfa açan Zeynep, hem aşkı hem de arkadaşlığı keşfedecek. Zeynep’in maceraları, genç izleyicilerin ilgisini çekiyor.

REYHAN VE AZRA: MİNA DEMİRTAŞ’IN DİĞER ROLLERİ

Mina Demirtaş, Kızıl Goncalar dizisi dışında da başarılı performanslarıyla tanınıyor. 2022 yılında “Kabahat” adlı filmde Reyhan karakterine hayat veren Demirtaş, bu rolüyle eleştirmenlerden övgü aldı. Aynı yıl “Beraber” adlı filmde Azra karakterini oynayan Demirtaş, çok yönlü bir oyuncu olduğunu kanıtladı.

SOSYAL MEDYA VE KİŞİSEL YAŞAM: GEZEN, DİNLEYEN VE OKUYAN GENÇ OYUNCU

Mina Demirtaş, sosyal medyada da aktif bir şekilde paylaşımlar yapıyor. “mina_dmrts” kullanıcı adıyla Instagram hesabını kullanan Demirtaş, çok sayıda takipçisi var. Gezmeyi, müzik dinlemeyi ve kitap okumayı seven Demirtaş, hem ekran hem de sosyal medya üzerinden genç hayran kitlesine ilham veriyor.

Editör: Ayşegül Yaşar