Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, 12. yüzyılda Haçlılara karşı mücadele eden ve Kudüs’ü fetheden Eyyûbî Devleti’nin kurucusu Selahaddin Eyyubî’nin yaşamını anlatıyor.

Dizinin başrollerini Uğur Güneş, Dilin Döğer ve Mehmet Ali Nuroğlu paylaşıyor. Dizinin çekimleri ise Kocaeli’nin Gebze ilçesinde gerçekleştiriliyor. Dizinin platosu, yaklaşık 60 dönümlük bir arazinin üzerine inşa edilmiş ve tarihi atmosferi yansıtacak şekilde tasarlanmış.

Survivor Yunus Emre diskalifiye mi oldu? Survivor Yunus Emre diskalifiye mi oldu?

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, 13 Kasım Pazartesi günü ilk bölümüyle ekrana geldi. Tarihi dizi, gerek kadrosu ve konusu gerekse çekim yerleriyle merak uyandırdı. Dizinin çekimleri, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan dev bir platoda yapılıyor. Platonun yapımı ise yaklaşık 6 ay sürdü.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisi, tarihin en önemli dönemlerinden birine ışık tutuyor. Dizinin çekimleri ise Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dev bir platoda yapılıyor. Platonun yapımı ve tasarımı ise tarihi kaynaklara uygun olarak gerçekleştiriliyor.

PLATONUN YAPIMI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Dizinin platosu, Akli Film ve Ansari and Shah Films ortaklığıyla hayata geçirildi. Platonun yapımı için yaklaşık 6 ay süren bir çalışma yapıldı. Platonun tasarımı ve dekorasyonu ise tarihi kaynaklara uygun olarak gerçekleştirildi. Platonun yapımında yaklaşık 300 kişi görev aldı.

PLATODA NELER VAR?

Dizinin platosu, yaklaşık 60 dönümlük bir arazinin üzerine kuruldu. Platonun içinde, Selahaddin Eyyubî’nin sarayı, Zengi Devleti’nin sarayı, dergah, cami, medrese, han, hamam, çarşı, sokaklar, evler, zindan, atölye, askeri kamp, surlar, kapılar, kuleler, hendekler, köprüler, kaleler, mağaralar, ormanlar, çayırlar, göletler, şelaleler, çeşmeler, kuyular, mezarlar, mezarlıklar, harabeler, çadırlar, çiftlikler, tarlalar, bahçeler, ağaçlar, çiçekler, hayvanlar ve daha birçok detay yer alıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar