Kuruluş Osman dizisi, her hafta Çarşamba akşamları atv ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Dizinin oyuncu kadrosu da her bölümde yeni isimlerle genişliyor. Son olarak, Yağmur Öztürk, dizide Elçim Hatun karakterine hayat vermek için kamera karşısına geçti. Peki, Yağmur Öztürk kimdir, nereli ve kaç yaşında? Elçim Hatun gerçekte var mıydı? İşte detaylar…

Kızıl Goncalar dizisinin Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir? Kızıl Goncalar dizisinin Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir?

YAĞMUR ÖZTÜRK KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Yağmur Öztürk, 1996 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk oyunculuk deneyimini, 2014 yılında Beni Affet dizisinde rol alarak yaşayan Yağmur Öztürk, 2019-2020 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Sevdim Seni Bir Kere dizisinde Leyla karakterini canlandırdı. Daha sonra, 2020-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Anneler dizisinde Ceren başrolünü oynamıştır. Son olarak ise, 2023 yılında atv'de yayımlanan Başım Belada adlı dizide Melike karakterini canlandırdı.

ELÇİM HATUN KİMDİR, TARİHTE VAR MIYDI?

Kuruluş Osman dizisinde Elçim Hatun karakterini canlandıran Yağmur Öztürk, dizide savaşçı ruhlu ve güçlü duruşlu bir kadını temsil ediyor. Ancak, Elçim Hatun karakterinin tarihte var olup olmadığına dair kesin bir bilgi yoktur. Elçim Hatun, dizinin senaryosuna göre kurgulanmış bir karakter olabilir. Ya da tarihte kayıtlara geçmemiş ama Osmanlı kuruluşunda rol oynamış bir kadın olabilir. Bu konuda net bir cevap vermek mümkün değildir.

Editör: Ayşegül Yaşar