2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, GSB tarafından verilen burs ve kredi ödemeleri başlıyor. Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecekler. Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilecekler. Peki, KYK burs/kredisi ne zaman ödenecek? KYK 3 aylık toplu ödeme ne zaman? İşte detaylar… 

BURS/KREDİ ÖDEME TARİHLERİ: 

Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır. Öğrenciler, bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler. Ödeme takvimi şöyle:

BURS/KREDİ MİKTARLARI NE KADAR OLDU?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.

Elazığ'da "Ausbildung" semineri Elazığ'da "Ausbildung" semineri

ÜÇ AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl KYK burs sonuçlarının ardından, burs almaya hak kazanan öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 aylık toplu ödeme almıştı. 2023-2024 yılı KYK 3 aylık toplu ödemeleriyle ilgili bakanlık tarafından henüz açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili açıklama gelir gelmez haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin eğitim hayatlarında önemli bir destek sağlıyor. Öğrenciler, burs/kredi sonuçlarını ve ödeme tarihlerini e-Devlet üzerinden takip edebilirler. Ayrıca, burs ve kredi miktarlarının arttırılması da öğrencileri sevindirdi. Öğrencilerin, 3 aylık toplu ödeme alıp almayacakları ise henüz belli değil.

Editör: Ayşegül Yaşar