Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (18 Kasım) Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı yağışlı geçeceğini duyurdu.

Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

Yağışların, genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği belirtildi.

Yağışların, Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİ’NDE FIRTINA ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yaptı. Bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildi.

Yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

Meteoroloji’nin ardından İstanbul Valiliği’nden de turuncu kodlu bir uyarı geldi. Valiliğin resmi hesabından yapılan paylaşımda, “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

THY 40 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nin uyarılarından sonra THY (Türk Hava Yolları) İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

58 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın toplam 58 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Sarı kodlu uyarı verilen iller şunlar: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Mersin, İzmir, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye. Turuncu kodlu uyarı verilen iller ise şöyle: Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova. Bu illerde yaşayan vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

Editör: Ayşegül Yaşar