Metin Uca, 15 Kasım sabahı Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken fenalaştı. Kontrolden çıkan aracıyla kaza yapan Uca, hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde, Uca’nın boyun şah damarının tıkalı olduğu ve beyne kan gitmediği tespit edildi. Uca, hemen ameliyata alındı.

METİN UCA TABURCU OLACAKKEN NELER OLDU?

Ameliyat sonrası sağlık durumu iyiye giden Metin Uca, taburcu edilmek üzereyken yeniden fenalaştı. Uca, acil bir operasyona daha alındı.

Ancak operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle Uca’nın solunum yetmezliği yaşadığı ve entübe edildiği açıklandı.

Uca’nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Uca’nın kritik 72 saati geçirmesinin beklendiğini ve umudu kaybetmediklerini söyledi.

Uca'nın sağlık durumuna ilişkin yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

Kızıl Goncalar dizisinin Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir? Kızıl Goncalar dizisinin Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir?

"Sevgili dostlarımız, sevenlerimiz Daha önce güzel haber vermiştim, sevgili Metin Uca'nın durumunun iyiye gittiğini, en kısa zamanda taburcu edileceğini, evde ek tedavilerle eski sağlığına kavuşacağını söylemiştim. 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi. 72 saati atlatmayı, ardından kaldığımız yerden tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz. Kıymetli doktorlarının, hastane yönetiminin yoğun ve özverili çabalarıyla, sizlerin güzel dilekleriyle hep birlikte bu zorlu süreci aşacağız. Kalbimiz onunla. Onun yaşam felsefesi; 'umudu kaybetmemek' Umudu kaybetmeyeceğiz."

Editör: Ayşegül Yaşar