Sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde bir adım! Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), 13 Mayıs itibarıyla "Onaylı Randevu" dönemine geçiyor. Peki, Hastaneden Onaylı Randevu nedir, MHRS'den nasıl randevu alınır? Bu yeni sistemle hastalar neler kazanacak? MHRS üzerinden randevu almak artık nasıl bir sürece dönüşecek? Merak edilen tüm detaylar haberimizde!

RANDEVU ONAYI NEDİR VE NASIL VERİLİR?

Yeni uygulamayla, randevu alındıktan sonra hastaların, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar randevularını onaylamaları veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekecek. 
Onay işlemi, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden yapılacak. Ancak, randevu onaylanmasına rağmen gitmeyen hastalar, aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar.
Uygulamadan 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları muaf tutulacak, bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek.

İPTAL EDİLEN RANDEVULAR VE BOŞ KAPASİTE

Randevuların iptal edilmesiyle boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılacak. Her iptal edilen randevu sonrasında, sisteme talep bırakan hastalara öncelik verilecek. Böylece, randevu alma sürecindeki bekleme süreleri azalacak ve hizmetin daha etkin bir şekilde sunulması sağlanacak.

İdil'de "şap" için dezenfeksiyon İdil'de "şap" için dezenfeksiyon

MHRS ONAYLI RANDEVU NASIL ALINIR?

•    mhrs.gov.tr adresinden randevu al butonunu tıklayınız.
•    Açılan pencere üzerinde T.C. Kimlik Numaranızı ve MHRS şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
•    Ardından açılan sayfada randevu alınmak istenen il ve ilçeyi seçiniz.
•    Hangi hastaneden randevu almak istiyorsanız o hastaneyi seçebilirsiniz.
•    Ardından ilgili rahatsızlığınızla ilgili bölüme tıklayın.
•    Gelen ekrandan doktoru da seçebilirsiniz.
•    Ardından uygun gün ve saate tıklayın.
•    Bilgileri oluşturduktan sonra randevunuzu onaylayabilirsiniz.

Onaylı Randevu Sistemi, hastaların, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanmalarını sağlayacak önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. 
Bu sistemle birlikte, randevu alma süreçlerindeki karmaşa azalacak ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanacak. 
Hem hastalar hem de sağlık çalışanları için büyük bir kolaylık ve verimlilik vaat eden bu yeni düzenleme, sağlık sisteminin daha etkin ve hızlı işlemesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ayşegül Yaşar