İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dîlok genelinde yıkılan ve ağır hasar gören binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 25 Şubat 2023’te tutuklanan Nurdağı AK Partili Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ve iki sanık tahliye edildi. Depremde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Nurdağı ilçesindeki Emek Apartmanı’na ilişkin 9 sanığın yargılandığı İslahiye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanıklar Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı, diğer sanıklar ile avukatlar duruşmada hazır bulundu.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, suçsuz olduklarını iddia etti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Kavak, Aliye Sema Ö. ve Mustafa T’nin tahliyesine karar vererek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

NE OLMUŞTU?

Depremde yıkılan binaların müteahhidi ile ortak projeler yaptığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürülerek tutuklanan Kavak’ın kardeşine ait inşaat şirketlerinin, Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda AKP'li Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya ile ortak projeler yaptığı belirlenmişti. Kaya da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi Toprağa gömülü 351 kayıt dışı trafo tespit edildi

Kavak ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söyledi.

Kavak'ın avukatı Abdullah Durdu’nun ise İslahiye ya da Nurdağı'nda belediye başkanlığı için adının geçtiği iddia edildi. 

  

Editör: Nazmi Kahraman